İyileştirilmiş Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Konferansına davet konulu açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen, "AK Parti iktidarlarının basiretsiz, çatışmacı ve menfaat dağıtmaya dayalı iktidar anlayışlarının, Ülkemizde neden olduğu ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyolojik çöküntüler, 16 Nisan 2017 referandumuyla kabul edilen ve 9 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle tavan yapmıştır.

            Bu ucube sistemin yarattığı olumsuz sonuçlar ise sürpriz değildir. Öngörü ve sağduyu sahibi her vatandaşımız geniş yetkilerle donatılmış, meclis denetiminden kaçırılmış partili Cumhurbaşkanı ve Bakanların neden olacağı sorunları görmüştür.

            Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere parti kurmaylarımız da, partimizin kurulduğu ilk günden itibaren bu sistemin, Ülkenin önüne takoz olacağını, var olan sorunları büyüteceğini, milletten koparacağını, belirtmiş ve çözüm olarak İyileştirilmiş ve Parlamenter Sistem vizyonunu ortaya koymuştur.

            Ülkemizdeki sorunları çözecek, artagan ve rüzgar gülü gibi bir çok yapıcı ve inşa edici projeyi halkımızla paylaşan Genel Başkanımız, tüm projelerin çatısını oluşturan İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisinin çerçevesini 26 Mayıs 2021 tarihinde açıklamıştır.

            Kamuoyunun büyük beğeni ve takdirini kazanan, bir çok siyasi partinin de çalışmalarıyla bir çok noktasında paralellik oluşturan sistem tasarımımızın detaylarının halkımızla paylaşılması, önerinin benimsenmesi ve desteklenmesi açısından önemlidir.

            Bu bağlamda İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığınca düzenlediğimiz İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Konferansımız, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Sayın Prof. Dr. Bahadır Erdem’in katılımı ve anlatımıyla 16 Ekim 2021 tarihinde Cumartesi günü saat 14:00’da Yunusemre Kültür Merkezinde  gerçekleştirilecektir.

            İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme ilişkin; Neden, Nasıl, Ne Zaman, İlkeler, Çerçeve, Kazanımlar gibi sorulara cevapların bulunacağı konferansımıza hemşerilerimizi bekler, saygılar sunarım."

                                                                      

Editör: TE Bilişim