Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, “Çözüme ulaşmak adına hukuksal ve eylemsel sendikacılığın en iyi örneğini sergileyen güçlü bir sendika hayal ediyoruz”dedi.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, 26 Ekim 2014 tarihinde yapılacak 4.Olağan kongrede tekrar başkan seçilmesi halinde insan onuruna yakışan bir sendikacılık anlayışını devam ettireceklerini kaydetti.

 Tekin, sendika binasında yaptığı açıklamada, “Bu mücadelemiz elbette ki kolay değil. İnsan onuruna yakışan bir hayatın arayışında olmak doğal olarak emek istiyor. Fedakarlık ve gayret istiyor. Ve en önemlisi de bedel ödemeyi gerekli kılıyor. Bizler de bu haklı davanın gururuyla, her türlü bedelleri ödemeye hazır olduğumuz gibi durmadan, yorulmadan ve bıkmadan mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

ÖZLÜK HAKLAR İÇİN DANIŞMANLIK

Bu yüzden, bir bayrak yarışı olarak gördüğü  sendikacılığı, bugün Eskişehir’ de, her kesimi temsil eden bir liste ile daha ileriye taşımanın, başlangıcını yapacaklarını kaydeden Tekin, “Bu süreçte listede yer almayan kardeşlerimizin bize kırılmayacağını iyi biliyorum. Çünkü bizler hak iddia eden değil, vazife şuuruna sahip sağlık neferleri ile sendikamızı bugünlere taşıdık. İnşallah gelecek, sizlerin anlayışı, desteği ve azmi ile daha güzel olacaktır. Bundan sonrasında da kurumsallaşmamızı tamamlamak üzere faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bu bağlamda, tüm teşkilatımızın çeşitli eğitimlerle sendikal anlamda donanımını üst düzeye taşımayı hedefliyoruz. Üyelerimizin özlük hakları başta olmak üzere, hukuksal olarak sorunlarına rahatlıkla çözüm üretecek, ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetini en iyi şekilde vermek üzere çalışmalarımız olacak. Böylece mevzuat bilgileri, hukuksal danışmanlık hizmeti, avukatlık hizmetleri, özlük haklarıyla ilgili gelişmeler hakkında üyelerimizin eksiksiz ve zamanında bilgi almasını sağlayacağız”diye konuştu.

VİZYONU GENİŞ BİR SENDİKA OLUŞTURMAK NİYETİNDEYİZ

Proje üreten ve yaptığı projelerle hem sağlık çalışanlarına hem de sağlık sistemine katkı sunan bir sendika olmak istediklerinin altını çizen Tekin, “Sorunların çözümüne yönelik gerekli akademik çalışmalarda yer alan vizyonu geniş bir sendika oluşturmak niyetindeyiz. İstişare kültüründen vazgeçmeyerek her bir üyesine tam manasıyla güvenen ve aynı zamanda kendisine güvenilen bir teşkilat ruhuyla hareket etmek istiyoruz. En önemlisi de gerektiğinde iletişim becerilerini kullanmasını bilen, çözüme ulaşmak adına hukuksal ve eylemsel sendikacılığın en iyi örneğini sergileyen güçlü bir sendika hayal ediyoruz.”

Yaşamın kendisini son saniyesine kadar öğrenme süreci olarak kabul ettiklerini belirten Tekin, “İster yanımızda yer alsın ister karşımızda yer alsın hiç kimsenin deneyimlerinden istifade etmeye kapalı olmadık, bundan sonra da olmayacağız.  Ben Allah’ın muhabbetimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve dava arkadaşlığımızı daim etmesini temenni ediyorum. Sağlık-Sen çatısı altında bugüne kadar emek vermiş olan kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum”şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim