Eskişehir Ticaret Odası’nın sigortacılık alanında faaliyet gösteren üyeleri Sektör Buluşmaları Toplantısı’nda bir araya gelerek, talep ve isteklerini ETO Başkanı Metin Güler’e ilettiler.

ETO üyelerinin beklenti ve taleplerini iletmeleri için düzenlenen Sektör Buluşmaları sigorta acenteleri ile devam etti. Firmaların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, dün olduğu gibi yarın da üyelerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Güler, ücretsiz yurt içi fuar ziyaretleri, vergi ve hukuk danışmanlıkları, vize ofisi ve cenaze nakil hizmetlerine hasta nakil ambulansını da eklediklerini kaydetti. ETOKART için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Güler, üyelerin ETOKART ile ayrıcalıklı hissedeceğini, indirimli fiyatlarla alışveriş yapabileceğini söyledi. Üyelerin işlerini kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, E-Oda kapsamında çalışmaların sürdüğünü, çalışmaların tamamlanması ile birlikte üyelerin internet üzerinden üye işlemlerini yapabileceğini dile getirdi.

Güler: “Üyelerimizin sorunlarının çözümü için çaba harcıyoruz”

Sigortacılık sektörünün sorunlarına değinen ETO Başkanı Güler, sektörde yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiklerini dile söyledi. Sigorta acentelerinin KOSGEB desteği alabilmesi için gerek oda olarak gerekse TOBB nezdinde yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Güler, artık sigorta acentelerinin de KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini kaydetti. Gayriresmi sigortacılık faaliyetlerine karşı da mücadele ettiklerini belirten Güler, SEGEM Belgesi olmadan sigortacılık faaliyetleri yürütenlerin karşısında durduklarını vurguladı. Sigorta şirketlerinin komisyon politikalarının acenteleri mağdur ettiğini belirten Güler, acentelerin maliyetlerinin arttığını buna karşın karlılığının azaldığını ifade etti. Eskişehir Ticaret Odası’nın tüm üyelerde olduğu gibi sigortacılık sektörünün de yanında olduklarının altını çizen Güler, kapılarının her daim açık olduğunu, talepleri ilgili kurumlara iletmeye, sorunların çözümü için gayret göstermeye devam edeceklerini söyledi. Toplantıda KOSGEB KOBİ

Uzmanı Orhan Daşdemir tarafından ETO üyelerine KOSGEB destekleri hakkında sunum eşliğinde bilgi verildi. 

Editör: TE Bilişim