HABER: Erdoğan Ekiner

İnanç önderi Sücaaddin Veli, Seyitgazi'ye bağlı Aslanbeyli köyünde anıldı..

Sücaaddin Veli Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve Kültür Bakanlığ ve Büyükşehir Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi gibi kurumların da de destek verdiği etkinlikte Eskişehir Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Adar da birer konuşma yaptı.

Vali Çakacak, "Sücaddin Veli Anodulu'nun Türkleşmesinde ve Türk kültürünün yayılmasında önemli rol oynamıştır. Sücaaddin Veli ve tüm Anadolu erenleri yolumuzu aydınlatıyor. Sücaddin veli Eskişehir'imizih manevi değerleri olmaya devam ediyor. Hoca Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaşi Veli, Sücaaddin Veli son mertebe olara edebi göstermiştir. Gün birlik günü, dayanışma ve paylaşma günüdür" dedi.

Anma etkinilğinde Büyükşehir Belediyesi adına bir konuşma yapan Başkan Yardımcı Abdülkadir Adar, Külliyenin yapımına Büyükşenir Belediyesinin de katkı verdiğini anımsatarak "Öyle zor günlerden geçiyoruz ki, bunu birlik ve beraberlikle atlatabiliriz. Külliyenin modernizasyonunda görev alan belediyemiz çalışanlarını kutluyorum. Kurumlar arasında dayanışma ile sorunlar çözülebiliyor" diye konuştu.

 Sücaaddin Veli derneği semah ekibinin de bir gösteri yaptığı etkinlikte, Tolga Sağ, Sabahat Akkiraz Aydın Ünal, Semah Açıkel gibi halk müziği sanatçılar da konser verdi. Tolga Sağ, Pir Sultan Abdal, Nesimi, Kul Himmet ve şah Hatayi gibi halk ozanlarının türkülerini seslendirdi. Etkinlikte Sücaaddin Veli Dernei Başkanı İbrahim Balcı tarafından, Vali Çakacak ve etkinliğe katkı veren kuruluşların temsilcilerine, Başkan yardımcsı Abdülkadir Adar'a , Seyitgazi Belediye başkanı İbrahim Kalın'a ve sanatçılara, külliyenin fotoğrafının bulunduğu birer plaket  takdim edildi.           

Editör: TE Bilişim