Eskişehir Ülkü Ocakları Şehit Gün Sazak'ın kabrini ziyaret etti.

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy, il, ilçe yönetim kurulu üyeleri, 1980 öncesinde Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yaparken şehit edilen, Merhum Gün Sazak’ı memleketi Mihalıççık’ın Sazak köyünde ki kabri başında ziyaret etti.

Kabre, çiçekler bırakıldı, dualar edildi.

27 Mayıs Ülkücü Şehitleri anma gününde gerçekleşen ziyarette, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy, İl, İlçe Ocak yöneticileri, MHP Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görür, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar hazır bulundu.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy açıklamasında "Bizi öldürebilirler, fakat davamızın yürüyüşüne kimse engel olamaz’ diyen Gün Sazak Bey’i bugün kabri başında ve manevi huzurunda Mihalıççık Sazak köyünde ziyaretine geldik. Gün Sazak Bey ve şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevlerini icra etmiş, kıymetli büyüğümüz, hemsehrimiz, Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'in yol arkadaşlığını da yapmış olan, komünistlerce tertip edilen hain bir pusuda rahmeti Rahman'a ulaşan, şehit Gün Sazak'ı şehit edilişinin sene-i devriyesinde Mihalıççık Sazak Köyünde kabri başında yad ettik. Dürüst ve ilkeli bir devlet adamının nasıl olması gerektiğini dosta ve düşmana ispat ederek, davamızın namus ve ahlak simgesi haline gelen merhum Gün Sazak Bey'i ve diğer şehitlerimizi dualarla anıyoruz" dedi.

Kabristanda Kur'an-ı Kerim okundu. Sonrasında Sazak Köyü camiinde Mevlid-i Şerif okundu. MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak Bey’in organizatörlüğünde misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.

Heyetin ziyareti sona erdi.

Editör: TE Bilişim