Eskişehir Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi ve aynı zamanda TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu üyesi olan Prof. Dr. Emine Nur Günay bugün komisyon faaliyetleri kapsamında 54 Özel Harekat Polisinin şehit edildiği Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve 15 Temmuz Gecesi F16 ile bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Heyeti, Özel Harekat Başkanı Selami Türker ve Özel Harekat Polis amirleri karşıladı. Daha sonra komuta katına geçen Komisyon heyeti Özel Harekat amirleri ile kahvaltı yaptı.
O GECE YAŞANANLARI YERİNDE GÖRDÜ
Yetkililer, 15 Temmuz gecesi darbecilerin helikopter saldırısı ile Polis Özel Harekat nizamiyesinde 44 personelin iki bombalamada şehit olduğunu aktardı. Darbe kalkışmasının gerçekleştiği gece hakkında bilgi veren Recep Koray Güven,“O gece burada iki saldırı oldu ve ikinci saldırı şehit ve yaralılarımıza müdahale ederken yapıldı. Bu saldırılarda 38’i polis 6’sı personel toplam 44 şehit verdik. Bu şehitlerden birisi de ilk saldırıda yaralanan arkadaşlarımıza yardımcı olmaya, müdahale etmeye çalışan kurum imamımızdı.Bu saldırının duyulması üzerine emekli dahil tüm izinli, mazeretli personelimiz hemen buraya gelip, görev istediler. Ayrıca, personelimiz 15-16 Temmuz gece ve gündüz nerede bir ihtiyaç var ise hızla intikal ederek müdahalelerde bulunmuştur” dedi. Daha sonrasında 15 Temmuz gecesi şehit olan polis memurları tek tek anıldı ve yedi kadın özel harekat polisinin özgeçmişleri okundu. Bu sırada duygulu anlar yaşandı.
SONUÇ FARKLI OLABİLİRDİ
Günay, “17-25 Aralık sonrası PDY ile ilişkileri olan 1200 polisin teşkilat ile ilişkilerinin kesildiği vurguladı. Eğer Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda PDY''den arındırma süreci yapılmasaymış, 15 Temmuz gecesi çok farklı sonuçlar olabilirmiş.  Bunu çok net gördük. Polis Özel Harekat Daire Başkanlığında görev yapan tüm kahraman polislerimize şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.
ESKİŞEHİR’DEN YARDIMA GELDİLER
Yetkililer ayrıca, Akıncılar Üssünün Eskişehir’den gelen dost unsurlar tarafından darbecilerin pistleri kullanmasını engellenmek amacıyla bombalanmasının darbenin başarısız olmasında önemli rolü olduğunu vurguladı. Hainler tarafından 15 Temmuz Darbe Girişiminin komuta merkezi haline getirilen Akıncılar Üssü’nün bu sayede işlevini yitirdiği bilgisi aktarıldı.

Editör: TE Bilişim