Türk Ocakları, 25 Mart 2018 günü 106. kuruluş yıldönümünü kutladı. Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, kuruluş yıldönümü nedeniyle, Eskişehir Türk Ocağı'na bir kutlama ziyareti gerçekleştirdi.

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Prof. Günay, 25 Mart 1912 tarihinde 190 Askeri Tıbbıyelinin çağrısına uyarak, Mehmet Emin Yurdakul Bey'in başkanlığında zamanın önde gelen ilim ve fikîr adamlarının girişimiyle kurulan Türk Ocakları'nın millî mücadelenin gerçekleştirilmesinde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında fevkalâde büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Gönüllü teşekküllerin günümüzde de ülke kalkınmasında ve millî birlik ve beraberliğin tesisinde mühim görevler üstelendiklerini belirten Prof. Günay, "Türk Ocakları'nın, kuruluş gayesine uygun bir şekilde, ahlâklı, şahsiyetli, millî değerlerini özümsemiş, dünyadaki akranları ile her alanda yarışacak donanıma sahip Türk Gençlerinin yetiştirilmesi konusunda büyük bir gayret içinde olduğunu; gündelik siyasi polemiklere girişmeden, ülke ve dünya meseleleri konusunda politikalar geliştirilmesi hususundaki hasbî çabalarının toplum tarafından takdir edilmekte olduğunu" sözlerine ekledi.

Eskişehir Türk Ocağı yöneticileriyle bir süre daha sohbet eden Prof. Dr. Emine Nur Günay, ayrıca Ak Partinin ve hükümetin çeşitli konulardaki çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim