Haber: Erdoğan Ekiner

Büyükşehir Belediyesi ile AKP'li meclis üyeleri arasındaki tartışmaya neden Gündoğdu sorunlarla dolu..

Kentsel dönüşüm tartışması yapılan Gündoğdu Mahallesi'nin eski giriş noktasında yakın geçmişte, vatandaşların dik olan yaya üstgeçidini kullanmaması ve buraya köprü yapılmaması nedeniyle kazalar yaşanırken, bu noktadaki çirkin görüntü ise çevre yolundan geçenlerin dikkatini çekiyor.

Otlarla kaplı alanda hiçbir çalışma yapılmasının yanı sıra, Karayolları tarafından yapılan altgeçidin bağlantı yollarının yapılması tepkilere neden oluyor. Odunpazarı Belediyesi'nin asfalt çalışması dışında herhangi bir hizmetin gelmediği Gündoğdu Mahallesi'nin Mihalıççık Caddesi'nin Porsuk kıyı şeridine yakın bölümleriyle ilgili kentsel dönüşüm gündeme gelirken, caddenin diğer yanı vatandaşların dava açması sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'afet riskli alan' kararından kurtarılmış durumda.. Buradaki vatandaşlar ise "Kentsel dönüşüm değil, imar planı ve kat arttırımı istiyoruz" diyorlar.

GÜNDOĞDU MUHTARI AKDAĞ'DAN ELEŞTİRİLER

Mahallesi Muhtarı İbrahim Akdağ ise mahallede yaşanan sorunlarla ilgili şunları söyledi:  "Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdum. Onlar beni Odunpazarı Belediyesi'ne yönlendirdiler. Odunpazarı Belediyesi yetkileri ise bağlantı yollarını yapabilmeleri için önce Büyükşehir Belediyesi'nin yol için gereken kamulaştırmayı yapması gerektiğini söylediler. Çevre şehirlerden gelenler mahalleye giremiyor. Toplu taşıma araçları fazla mesafe katetmek zorunda kalıyor. Ayrıca mahallenin eski giriş noktasında kazalar, ölümler yaşandı. Ben buraya köprü, üstgeçit yapılması için hem Büyükşehir Belediyesi'ne , hem de Karayolları Müdürlüğü'ne başvurdum. Karayolları, 'Büyükşehir Belediyesi imara açsın, biz üstgeçiti yaparız’ sözü verdi. Vatandaşlar bana sitem ediyor. ne yapacağımı şaşırdım.."

Editör: TE Bilişim