Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 23 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

.....

Kısa çalışma ödeneğinin süresi 3 ay uzatıldı

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021’e kadar uzatılması Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

......

Tunceli’de Eren-7 operasyonu: 17 sığınak imha edildi

Tunceli’de Eren-7 Mercan Munzur operasyonlarında Ovacık kırsalında tespit edilen 17 sığınak imha edildi, 9 el yapımı patlayıcı düzeneği ile çok sayıda mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

.....

Bayraktar Akıncı TİHA ilk atış testini başarıyla tamamladı

BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) 22 Nisan 2021 tarihinde yapılan ilk atış testini başarıyla tamamladı. Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez kullanılan MAM-T hedefleri başarıyla vurdu.

.....

Orta Akdeniz’de lastik bot battı: en az 100 ölü

Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Orta Akdeniz’de lastik botun batması sonucu en az 100 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

.....

Aynı oto tamirhanesini 2 kere soydular binlerce liralık ürün çaldılar

Başakşehir’de bulunan oto tamirhanesi bir ayda 2 kere soyuldu. Binlerce lira zararı bulunan dükkan sahibi hırsızlara isyan etti. Hırsızların cirit attığı mahallede esnaf zor durumda.

.....

Bağcılar’da ambalaj fabrikasındaki patlama kamerada

Bağcılar’da ambalaj fabrikasında yaşanan patlamanın şiddeti, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

.....

Hindistan’da hastanede yangın: 13 korona hastası öldü

Hindistan’ın Maharashtra eyaletinde korona virüs hastalarının tedavi edildiği bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde çıkan yangın sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Ülkede son 24 saatte tespit edilen 332 bin 730 yeni vaka ile günlük vaka sayısı bir kez daha rekor tazeledi.

.....

İsrail güçlerinin Kudüs’te teravih sonrası saldırısında yaralı sayısı 105’e yükseldi

İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa’da dün teravih namazının ardından evlerine dönen Filistinlilere saldırması sonucu başlayan ve gece boyu süren çatışmalarda yaralananların sayısı 105’e ulaşırken, 50 kişi de gözaltına alındı.

....

-İHA-

Editör: TE Bilişim