Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik;

Emeklilerin bayram ikramiyeleri 6-7 Mayıs’ta ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Emeklilerimize bayram ikramiyeleri 6-7 Mayıs’ta ödenecek” ifadelerini kullandı.

....

Bakan Koca “Testler semptom gösteren kişilere ya da temaslı kişilere yapılmaktadır”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düşüş hızını arttırmak amacıyla tam kapanmanın bir zaruret haline geldiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın bu fedakarlığı sayesinde hedefimize ulaşacağız. Bu ifadeyi tekraren söylüyorum. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz” dedi.

....

Otogarda patlayıcı ile yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda 5 kilo patlayıcı ile yakalanan 3 terörist, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

....

İstanbul’da DEAŞ operasyonu: Örgüte para aktaran 16 şüpheli yakalandı

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda, örgüte para yardımı ve finans desteği sağladıkları gerekçesi ile aranan 16 şüpheli yakalandı. Operasyon anı polis kamerasına yansıdı.

.....

Kısıtlamaya uymayan gençlerin tekme tokat kavgası kamerada

Sultangazi’de korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanmaya uymayan gençler sokak ortasında kavga etti. Maske takmayan gençlerin kavga anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

....

İçerde dip dibe kumar, kapıda dezenfektan: Jandarma bile şaşırdı

İzmir’in Bornova ilçesinde, korona virüsü tedbirlerini hiçe sayarak ilçeye bağlı 3 mahallenin depolarında tam kapanmada kumar oynayan kişilere yönelik baskınlar yapıldı. Baskınlarda onlarca kişiye ceza kesilirken, dip dibe kumar oynanan, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı deponun girişindeki dezenfektan ekipleri bile şaşırttı.

.....

Bangladeş’te sürat teknesi ile yük gemisi çarpıştı: 26 ölü

Bangladeş’te bir sürat teknesi ile kum taşıyan yük gemisinin çarpışması sonucu 26 kişi hayatını kaybetti.

.......

3 komşu, 3 ayrı mahalle

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir arada bulunan üç hanenin üçünün de farklı bir mahalleye bağlı olması şaşkınlığa yol açıyor.

.........

Bu suyu içenler zıplamadan duramıyor

Erzurum’un Konaklı Mahallesinde yaşayan yerel halkın iddiasına göre köyün yakınında bulunan şifalı sudan içenler, böbrek taşlarından kurtuluyor. Bu mahalleye gelip sudan içen kişiler ise içtikleri suyun başında zıplamadan duramıyor.

.....

Moskova’da havalimanına maskesiz giren yolcu, güvenlik görevlisine saldırdı

Moskova’daki bir havaalanında kendisini arattırmayan ve maske takmayan bir yolcu güvenlik görevlilerine saldırdı.

-İHA-

Editör: TE Bilişim