Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, bu yıl gurbetçilerin konut yerine işyeri satın aldıkları söyledi. Yaz sezonunun bu nedenle hareketli geçtiğini söyleyen Çelik, “Gurbetçiler bu yıl konut yerine işyeri satın almayı tercih etti” dedi.

Yurt dışında yaşayan Eskişehirlilerin yaz aylarında Eskişehir’e gelerek emlak sektörüne hareket kattığını söyleyen Çelik, önceki yıllarda konut alan gurbetçilerin bu yıl kira gelirlerinin daha yüksek olması nedeniyle işyeri satın aldıklarını söyledi. Çelik, "Bu sene yurt dışından gelen vatandaşlarımızdan memnunuz. Gurbetçilerimiz artık yatırım türlerini değiştirdiler. Eskiden gayrimenkule yönelik yatırım yaparlardı. 2 senedir işyeri satın alıyorlar hele ki bu sene satışlar tavan yaptı diyebiliriz. Bunun sebebi işyeri kiralarının daha yüksek olması, ve vergi dilimine girmemesi. 1 milyon TL'ye aldıkları bir dükkanın aylık 4 bin 500-5 bin lira arasında bir kira getirisi var" dedi.

BÜYÜK MARKETLERİN KİRALADIĞI İŞYERLERİ REVAÇTA

Çelik, gurbetçilerin büyük marker zincirlerinin bulunduğu dükkanları satın aldıklarını belirterek, "Gayrimenkul alıp çok fazla kiracıyla uğraşmaktansa işyeri alıp tek kiracıyla geliri yüksek işyerlerini tercih ediyorlar. Hatta işyeri alırken de daha çok büyük marketlere, kurumsal firmalara kiralıyorlar. Bu büyük market zincirleri kira sözleşmelerini 10- 15 yıllığına yapıyor. Böylece uzun yıllar tek bir kurumsal firma ile muhatap oluyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim