YAŞAR ARDA 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Mihalıççık Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy ve Mihallıççıklılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şener, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilere başsağlığı diledi. 
Başkan Gürsoy, Odunpazarı'nda bulunan ve Odunpazarı Belediyesince işçiler anısına oluşturulan kanalizasyondan çıkan ve etrafı gözleyen işçi heykelinin başında açıklama yaptı. Kafasına geçirdiği madenci kaskıyla açıklamalarda bulunan Gürsoy, Soma'da yaşamını yitiren maden işçilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır ve metanet dileyerek, bu acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. 
Daha sonra açıklamalarda bulunan Mihallıççıklılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şener ise, Soma'da yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ve yakınlarına sabırlar diledi.
Her iki açıklama da, Odunpazarı'nı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerce ilgiyle karşılandı. Birçok vatandaş da, başına madenci kaskı geçirilmiş ve önünde "Soma'da yaşamını yitiren maden işçilerimize sabır ve metanet diliyoruz" yazısı önünde fotoğraf çektirdi.
Editör: TE Bilişim