Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen sosyal medyadan yaptığı paylaşımla vatandaşları maske, mesafe ve diğer kurallara uyulması konusunda vatandaşları uyardı.

Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında 1 yıldır birçok önlem alan ve salgının yayılmasını önlemek için özveriyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, sarı kod ile normalleşme kararlarının uygulanacağı Eskişehir’de vatandaşları uyardı. Belediye hesaplarından yapılan Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam ederek rengimizi maviye çevirmek elimizde!” notunun altına Sağlık Bakanlığı’nın paylaşmış olduğu Türkiye haritası görseli eklendi.

Bu paylaşımı alıntı yapan Başkan Büyükerşen ise vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyararak Kıymetli hemşehrilerim, ortak mücadelemizde bazı haklar elde ettik ancak bu alınan kararların şehrimizde rehavet yaratmaması büyük önem taşıyor. Daha güzel günler için maske ve mesafe başta olmak üzere tüm kurallara hassasiyetle uymaya devam edelim” diyerek güzel günlerin yakında olduğu notunu paylaştı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi yaptığı duyuruda sokağa çıkma sınırlaması sona eren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların da Eskartlarının aktif hale getirildiği, Hes Kodu eşleştirmesi yapan tüm vatandaşların toplu taşımadan faydalanabileceği açıklamasını yaptı. Ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile Büyükşehir Belediyesi’nin mesai saatleri 08.30-17.30 olarak değiştirildi.

Editör: TE Bilişim