Eskişehir Hacı Bektaş Veli Dernek Başkanı Kamer Ali Durur ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özel Eskişehir Milletvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’yı Meclisteki makamında ziyaret etti.

Nabi Avcı’ya derneğin son 4 yıldır yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kamer Ali Durur ve Hüseyin Özel bundan sonra yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdiler. Büyükdere Mahallesi Ali Çetinkaya caddesi üzerinde bulunan toprak saha içerisinde Hacı Bektaş Veli Derneğinin 660 metrekare arsa payı olduğunu belirten Durur, bu alan içerisinde kültür merkezi yapılmasını  planladıklarını belirtti.Başta Kültür Merkezi olmak üzere yapılacak projeler için bu alanın yetersiz geldiğini belirten Özel derneğin sahip olduğu arsanın arttırılması için birçok girişimde bulunulduğunu belirtti.

Bu alan içerisinde Tekel Genel Müdürlüğü’ne ait olan 2 bin 46 metrekare arsanın da derneğe tahsisi için çalışmalar yaptıklarını belirten Durur ve Özel, Nabi Avcı’dan bu konu hakkında destek  istedi.

Avcı ise bu alanın Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneğine tahsisi için ilgileneceği ve konunun takipçisi olacağı hakkında söz verdi.

Editör: TE Bilişim