Ramazan ayının habercisi kabul edilen Berat Kandili, Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve dualarla idrak edildi. Eskişehir, Batıkent Hacı Selim Üçler Camisi’nde, akşam namazının ardından kandil dolayısıyla program düzenlendi.

Hacı Selim Üçler Camisi'nde namaz kılıp dua eden vatandaşlar, Gümilcine camii imam hatibi Salih Topal’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Öğreticisi Hilmi Ünügün ve mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları İslam Tarihi Anabilim Dalı Doç Dr. Adil Şen’in konuşmacı olarak iştirak edildiği kandil program duası Batıkent Yunusemre cami imam hatibi Talip Dinç tarafından yapıldı.

Berat programına müteakip Peygamber Efendimizin (sav) Sakal-ı Şerif’i, yüzlerce vatandaşla buluştu. Camii içerisinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, cam fanus içerisinde korunan Sakal-ı Şerif’i Salâvatlar eşliğinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sakalı Şerifi, cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışırken bazıları da selam vererek, öperek Salâvat-ı Şerife okudu. Çocuklar ve kadınlarda Sakal-ı Şerifi görebilmek için yoğun ilgi gösterdi.

Hacı Selim Üçler Cami Derneği yetkilileri yaptıkları açıklamada “Bu akşam halkımızı sakalı şerifle buluşturduk elhamdülillah çok büyük rağbet vardı. Sakal-ı Şerif İstanbul Fatih camiinden Eskişehir fatih camii getirilmiş. Bu akşam buraya verdiler. Allah cc vesile olanlardan razı olsun. En kısa sürede tekrar getireceğiz inşallah. Vatandaşlarımız Sakal-ı Şerif ziyaretin de bulundular. Güzel bir program gerçekleştirdik. Bu sakalı şerif ziyareti de programlarımızdan bir tanesiydi. Vatandaşlar Mevlid-i Şerif, ilahiler ve Sakal-ı Şerif ile kandilin manevi atmosferini yaşadı. Berat gecemiz mübarek olsun” dediler.

                                                                                                                                         

Editör: TE Bilişim