Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 11 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik ile Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) başvurularının alınması, inceleme ve karar alma süreçlerine ilişkin çeşitli konularda yeni düzenlemeler getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Şube Saymanı Av. Dilek Gündoğan, bu uygulama sayesinde tüketici hakem heyetlerine başvuruda büyük kolaylık sağlandığını belirtti. Gündoğan, “Başvuruların şahsen veya avukat aracılığıyla, elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden TÜBİS ile yapılması düzenlenmektedir. Değişiklik ile birlikte e-Devlet kapısı üzerinden TÜBİS’e başvuru yapılması ile başvuru işlemleri tamamlanmış olacaktır” dedi.

TÜBİS’in işlevinden de söz eden Gündoğan, “Tüketici hakem heyetlerinin iş ve işlemlerinde kullanılması zorunluluğu bulunan TÜBİS, tüketicilerin elektronik ortamda e-Devlet üzerinden şikayetlerini iletebildikleri ve tüketici hakem heyetlerinin iş ve işlemlerini gerçekleştirdikleri çevrimiçi bir sistemdir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim