Elektrikçi esnafının sorunları başkanlar kurlunda masaya yatırıldı. Federasyon Başkan Yardımcısı Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel, karşılaştıkları yönetmelikteki haksızlığa karşı yoğun bir mücadele sergilediklerini söyledi.

 Ülke genelinde görev yapan 97 oda başkan ve temsilcisinin katıldığı federasyon toplantısında divan kurulu üyeliğini üstelenen Adıgüzel, sektörde yaşadıkları sorun ve talepleri dile getirdi. Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen ve 4 gün süren toplantıda her oturumda söz alan Başkan Cafer Adıgüzel “Türkiye Elektrik,Elektronik ve benzerler Federasyonumuz tarafından düzenlenen toplantımızı açmış bulunmaktayız.

Kurulda,mesleki sorunlarımızı ve taleplerimizi dile getirdik.Elektrik iç tesisat yönetmelik tek.Ama her ilde farklı uygulamalar var..Türkiye’de 21 adet özelleştirilmiş lisanslı dağıtım şirketi faaliyet gösteriyor.Yönetmelik aynı olmasına rağmen uygulamalar ise farkılı.Federasyon olarak bu sorunu çözmek için ilgili bakanlık düzeyinde girişim başlattık.Federasyon bünyemizde ayrıca,mesleki yeterlilik eğitimi ve sınavlatrı davam ediyor” dedi.Oda Başkanı Adıgüzel “Bakanlık tarafından yapılan değişiklik sonucunda seviye 3 çalışma belgesi ve seviye 4 ustalık belgesi ilk ve orta okul mezunlarına veriliyor.Seviye 5 belgesi de meslek lisesi mezunlarına verilmekte.Ancak bu seviye 5 belgesinde bakanlık tarafından değişikliğe gidildi.Eskişehir Elektrikçiler odası olarak bu konuda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına açmış olduğumuz 3 adet dava devam ediyor ve takipçisiyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim