DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube sekreteri Ünal Akkaya, 12 Eylül’ün AKP ile sürdüğünü belirterek, susmayacaklarını, unutmayacaklarını ve affetmeyeceklerini söyledi. 
DİSK Emekli Sen yöneticilerin de destek verdiği açıklamada Akkaya, 12 Eylül zihniyetinin ilk hedeflerinden birisinin DİSK olduğunu vurgulayarak “Faaliyetleri yasaklanan, tüm mal varlığına el konulan DİSK’in Genel Başkanından işyeri temsilcisine kadar binlerce üyesi gözaltına alındı. İşkence altında yüz günün üzerinde gözaltında kalan DİSK’lilerin yöneticileri 4 yılı aşkın bir süre tutuklu kaldı. Cunta mahkemeleri DİSK’in kapatılmasını ve 78 yöneticisinin idamını istedi. Cunta mahkemesi DİSK ve üyesi sendikaların kapatılmasına, 261 yönetici ve 3 uzmanın toplam 2053 yıl cezalandırılmasına hüküm verdi. Bu karar 1991 yılında Yargıtay tarafından bozuldu ve beraat kararı verildi. DİSK beraat etti fakat 12 yıl boyunca kapalı kaldı” dedi. 
12 Eylül askeri darbesi öncelikle işçi sınıfına karşı bir sermaye saldırısı olduğunu vurgulayan Ünal Akkaya, “12 Eylül ile birlikte 24 Ocak kararları’ olarak bilinen işçi düşmanı politikalar hayata geçirildi. Bugün sermaye sözcülerini bugün AKP iktidarı güldürüyor. İktidar kendi döneminde çığ gibi büyüyen taşeron sistemiyle çalışma yaşamında tam bir kölelik düzenini dayatıyor. Doğamız, kentlerimiz sermayeye yağmalatılıyor, eğitimden sağlığa tüm hizmetler sermaye için kar alanı haline getiriliyor” diye konuştu. 
Halkın 12 Eylül ile er ya da geç hesaplaşacağını vurgulayan Ünal Akkaya şunları söyledi: 
“Bu hesaplaşma tiyatro oyununu andıran mahkemelerde gerçekleşmeyecektir. Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak AKP iktidarı döneminde patronlar ‘gülerken’ iş cinayetlerinde ölen 12 bini aşkın işçinin hesabını sormaktır. ‘Taşeron Cumhuriyeti’ne karşı demokratik cumhuriyet mücadelesi vermektir. Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak demek Roboski’nin, Gezi direnişinde yitirdiğimiz gencecik fidanların, iktidarın beslediği çetelerin öldürdüğü Ortadoğu halklarının hesabını sormak demektir. Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak demek eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi mücadelesini büyütmek demektir.”
 

Editör: TE Bilişim