Eskişehir Halkevleri Şubesi Ahmet Davutoğlu’nun Eskişehir ziyareti için Adalar Migros önünde basın açıklması düzenledi.


Halkevleri üyeleri Başbakana seslenerek, “Binlerce polisinle, tomalarınla, zırhı araçlarınla gelip şehrimizde terör estirme. Eskişehir halkı Tayyip Erdoğan’ı her gelişinde nasıl protestolarla karşıladıysa Davutoğlu’da bundan nasibini alacaktır” dediler.


Eskişehir Halkevleri Şube Sekreteri Sibel Koca, Başbakanın görevini Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde yürüttüğünü belirterek şunları söyledi, “Bugün ülkemizin geldiği noktayı ‘komşularla sıfır sorundan cihatçılarla sıfır sorun’a taşıyan AKP iktidarı tüm dünyanın alay ettiği ve kınadığı dış politikanın sahibidir. 2011 yılından beri Suriye’de icad edilen iç savaşta Davutoğlu öncülüğünde müdahil olunan süreç, en iyi ifadeyle suç ortaklığıdır.”


Tayyip’in Kuklası, Sahibinin Sesi


Davutoğlu’nun ülkenin tek Başbakanı zannettiğini dile getiren Koca, “Davutoğlu, Erdoğan AKP’sinde alışık olduğumuz halk düşmanı, gerici, mezhepçi savaş politikalarını aynen devam ettiren bir çizgide duruyor.Kendisini Ortadoğu uzamanı sandığı gibi şimdilerde de ülkenin tek başbakanı zannediyor. Ancak biz Davutoğlu’nun kimlerin askeri olduğunu biliyoruz. O yüzden Davutoğlu’na sen git abin gelsin diyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim