DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, gezi eylemleri nedeniyle ceza alan ve haklarında soruşturma açılanlara destek verirken, meclisteki teskereye hayır dediklerini ve elektrik doğal gaza yapılan zamları kınadıklarını söyledi.
“Bazılarında Gezi ruhu, bazılarında gezi alerjisinin halen devam ettiğini belirten DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başarener, “Gezi eylemlerinde Eskişehir’de 1 kişi öldü, 300 kişi yaralandı. Bu eylemlerde eylemcilere saldıranlar değil, saldırıya maruz kalanlara saldırılar devam ediyor. Bu baskı ve teröre ses çıkartmayan üniversite yeytkilileri günah keçisi olarak gördüklerine soruşturma ve cezalar yağdırıyorlar. Osmangazi çalışanı Nuriye Gülmen’e verilen cezaların kaldırılmasını ve bu cezayı verenleri, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Muharrem Şenel’e açılan soruşturmayı  kınıyoruz. İnsani değerlere saygıdan dolayı halkının yanında olan bu arkadaşlarımızı kutluyoruz. Bizde her zaman onların yanında olacağız” dedi.
Hükümetin IŞID’de destek tezkeresine ‘hayır’ demek insanlık görevidir diyen Başaraner şunları söyledi:
“İktidar veya muhalefet farkı gözetmeksizin tüm milletvekillerini ülkemizi tarafı olmadığı bir savaşa sürükleyerek ve yoksul halkın çocuklarının emperyalist çıkarlar uğruna ölümüne yol açacak olan bu teskereye Hayır demeye çağırıyoruz.
Elektrik ve doğal gaza kışa girerken yapılan zammı kınıyoruz. Hükümeti ülkemiz insanının geleceğini ipotek altına alan dışa bağımlı ekonomik politikalarını terk etmeye ve içinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu milyonlarca insanı kış aylarında mağdur edecek olan bu zammı geri almaya tüm demokrasi güçlerini ise rantçı hükümet politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz.”
 

Editör: TE Bilişim