Odunpazarı Belediye Meclisi   Kazım Kurt başkanlığında yapıldı.
 
  Odunpazarı’nda Hamamyolu projesi gündeme gelirken, konu ile ilgili başkan Kazım Kurt’a yetki verilmesi ile ilgili konu Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  
 Hamamyolu Projesi için Kazım Kurt’a yetki verilmesi konusu meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. AK Partili Ahmet Yapıcı konu ile ilgili söz alarak Hamamyolu Projesi hakkında ayrıntılı bilgi istedi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Hamamyolu’nun Eskişehir’in kalbi olduğunu söyledi. Kurt, “ Buranın tarihi özelliği var. Bizim kuşağımızın tamamının gençliği geçti. Burayı Eskişehir’e yakışır cadde yapmak istiyoruz.  Hamamyolu Çalışma grubu oluşturuldu. Çeşitli çalışmalar yapıp ortak hedefler belirlediler. Projede yapmak istediklerimizi aşağı yukarı netleştirdik. Eylül Ekim ayında inşaata başlayıp Mayıs’ta bitirmemiz lazım. Bir borçlanma projesi olduğu için ve meclisin haberi olsun diye tartışılsın istedik. İhalenin miktarı içinde projenin niteliği bize fikir verecek. Grubun elinde altı ya da yedi proje var. Birini seçeceğiz” dedi.
Yapıcı ardından konu ile ilgili bölge halkının görüşünün alınıp alınmadığını sordu.
Kazım Kurt ise “ Hamamyolu’nda iş yapan esnaflar, mahalle halkından oluşan bir grup belirlediler. ETO ve esnaf odası katılmadı. Esnafların çoğunun görüşü alındı. Bazı şeyleri iyi değerlendirmek lazım. Projelerin hepsi düşüncede. O önerilerden sonra karar vereceğiz. Proje netleşince meclis toplantısında tanıtırız” yanıtını verdi.
Konu incelemek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
Deliklitaş Mahallesi’nde bulunan Verem Savaş Dispanseri’nin yıkılıp yerine 4 katlı halk sağlığı merkezi yapılması konusu da ilgili komisyonda yerini aldı.
 
Editör: TE Bilişim