Genel kurula hazırlanan ve delege seçimlerini sürdüren Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi'nde 'sandıkların mühürlenmediği, güvenceye alınmadığı" ve "oy pusulalarında oynama' yapıldığı iddiaları dün sendika binasında taraflar arasında gerginliğe neden oldu.

İki listenin yarıştığı delege seçiminde muhalefet grubunun biten delege seçimlerindeki sandıkların güvenceye alınmadığı ve oy pusulalarında oynama yapıldığı konusundaki itiraz etti. Dün sendika binasında özellikle 28 nolu seçimde itiraz edilmesi sonra, itirazın geri çekilmesi uzun süre işçiler ve delegeler arasında tartışma çıktı. Sandıkta oy pusulalarında oynama yapılarak sendika yönetiminin bir fazla delege aldığı suçlamaları gerginliğe neden oldu.

Muhalefeti temsil eden eski şube başkanlarından ve geçen dönemde genel başkan adayı olan Hasan  Atak ve arkadaşları , şube başkanı Şenol Yılmaz ve  yöneticilerine ‘Sandıkların mühürlenmediği ve oy pusulalarında oynama yapıldığı’ iddiası sendika binasında uzun süreli tartışmaya neden oldu. Gerginliğin artması üzerine polis çağrıldı.

Şube Başkanı Şenol Yılmaz, iddiaları yalanlayarak, işçileri sakinleştirmeye çalıştı.

Muhalefette olan Hasan Atak,  suçlamalarında ısrar ederek, “Harp İş sendikasının tarihinde böyle şeyler hiçbir zaman olmadı. Harb İş tarihine kara leke sürdüler. Konuyu hukuksal boyuta taşımayı düşünüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim