Doç. Dr. Zafer Yönden, uyguladığı alternatif tıp yöntemleri ile pek çok konuda olumlu sonuçlara ulaşıyor. Yönden, Diyabet (Şeker) hastalığı danışmanlığı, gebelik beslenmesi danışmanlığı, Obezite diyeti danışmanlığı, Otizm diyeti danışmanlığı gibi pek çok alanda farklı yöntemlerle insanları sağlığına kavuşturuyor. Tüm hastalıkların temelinde metabolizma ile ilgili sorunların yattığını belirten Yönden, tedaviye doğru yerden ve doğru şekilde başlamanın önemini vurguladı.

Uyguladığı tedavi yöntemleri hakkında konuşan Yönden, “Metabolizmaya bir bütün olarak baktığımız zaman hastalıkları neden- sonuç ilişkisi üzerinde değerlendiriyoruz. Kalıcı güzel sonuçlara bu şekilde ulaşabiliyoruz. Özellikle üzerinde çalıştığım hastalıklar otizm, diyabet, kansızlık, gebelik beslenmesi, sporcu beslenmesi gibi konular. Organizmanın geneline bütüncül bakarak doğru tedavi yöntemini geliştirerek sonuca ulaşıyorum” dedi.

Tedavi aşamalarından da söz eden Yönden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kişiyle detaylı şekilde görüşmeden tedaviye geçmiyorum. Kişinin laboratuar tahlillerini detaylı şekilde inceliyorum. Kişinin mide ve bağırsak sistemi nasıl, rahat çalışıyor mu, bağışıklık sisteminiz iyi çalışıyor mu, sık sık üst solunum yoklu veya idrar yolu enfeksiyonu yaşıyor musunuz gibi konulara bakıyorum. Metabolizmanın bütüncül bir haritasını çıkarıyorum. Vücuttaki eksikleri yerine koyduğunuzda hastalıklar düzelmeye başlıyor.”

GAPS Diyeti’ni uyguladığını ifade eden Yönden, “Mide bağırsak sistemine müdahil olmadığınızda sinir sistemini düzeltmek teknik olarak mümkün değil. Bu yöntem de tam olarak bunu kapsıyor. Yani dönüp dolaşıp bütüncül bakmaya ve doğal yaşama geliyoruz. Olabildiğince az ilaç kullanarak doğal besinler ile sistemi revize etmeye çalışıyoruz. Biz insanlar kapsüller yutarak, jeller sürerek hayatımızı sürdürmek üzere tasarlanmış canlılar değiliz. Doğa ile ne kadar uyumlu olursak o kadar iyi şekilde hayatımızı sürdürebiliriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim