Çevre Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, dünyada ve ülkemizde meydana gelen afetleri değerlendirirken, “Bunların nedeni çevrenin kirletilmesi, çevrenin bozulması, nüfus artışı ve aşırı sanayileşmeden ileri gelmektedir” dedi.

Tayfun, fırtına ve sel afetlerini anlatan Çevre Derneği Başkanı Sümer, Türkiye’nin de yaşanan çevre bozulmasından etkilenmemesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, yaz ortasında serin havalar ve baharların olmadığına dikkat çekti.

Atmosferdeki çevre kirlenmesi ve karbon emisyon miktarının 400’ü aştığını belirten Sümer, “Uluslar arası ülkeler arasında Türkiye’nin çevre notu iyi değildir. Hayati üç temel unsur olan su, hava ve toprak kirliliği devamlı artmaktadır. Aşırı nüfus artışı ve artan sanayileşme çevre bozulmasına neden olmaktadır. Kutuplarda buzullar erimeye başladı. Aşırı kentleşme ve imar bozuklukları ve plansız şehirleşme su taşmalarına ve seller neden olmaktadır. Caddelerde rogarlar tıkanmakta ve kentleri su basmaktadır. Yaz ortasında dolu yağmakta ve hava soğukluğu yaşanmaktadır” diye konuştu.

Sümer, çevre konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim