Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri, Liseli Genç Umut üyeleri ‘haziran direnişinde simgesi haline gelenlerden bir isim olan Ahmet Atakan’ı bir yürüyüş ve basın açıklamasıyla andılar.

Eskişehir’de bir AVM önünde bir araya gelen kitle daha sonra Adalar’a kadar yürüdüler. Burada açıklama yapan Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik, Atakan’ın Antakya Armutlu’da yapılan eylemde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 10 Eylül 2013’de hayatını kaybettiğini anımsatarak Atakan’ı ve yaşamını yitiren direnişçileri unutmayacaklarını söyledi.

Ahmet Atakan’a onun mücadelesini sürdüreceklerine dair söz verdiklerini vurgulayan Çelik, “Gezi direnişinde sokağa çıkan milyonların talebinin sadece bir ağaçtan ibaret olmadığı, aslında halkın haklarını da kapsayan doğayı savunma ve kendi hayatını özgürce, devlet baskısı olmadan, onuruna sahip çıkarak yaşayabilme taleplerinin de olduğu açıktır” dedi.

Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik şunları söyledi:

“Bu ülkede onuruyla yaşayan ve halkın hakları mücadelesinden şimdiye kadar taviz vermeyen, her fırsatta AKP’nin karşısına dikilen bizler Ahmet Atakan kadar asi, Ahmet Atakan kadar inançlı ve Ahmet Atakan kadar cesur olacağız. Milyonların Haziran İsyanı’ndaki talepleriyle simgeleşmiş Ahmet Atakan gibi haykıracağız.”

Editör: TE Bilişim