Eskişehir’de Kızılay’a en çok kan bağışı yapan gönüllülere plaket ve madalyaları düzenlenen iftar yemeği ile birlikte verildi. 
Törene; Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Vali Yardımcıları Bekir Şahin Tütüncü, Ferhat Çağlar, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Akaoğlu ve kan bağışçıları katıldı. Törende konuşan Vali Çelik, 1 kan vermenin 3 canı kurtardığını söyledi. Eskişehir'in kan verme başarısının devam edeceğini de sözlerine ekleyen Vali Çelik, "Hem hastalarımızın hem de hasta yakınlarımızın hayata gülümsemeyle bakmasına katkıda bulunmak çok önemli. Sizler bunu yaptınız. İnşallah, Eskişehir kan verme başarısını bundan sonrada layıkıyla devam ettirecektir" dedi.
Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen de, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Eskişehir okullarının kan vermede Türkiye birincisi olduğunu bildirdi. Kan bağışının önemi dikkat çeken Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Akaoğlu ise, 14 Haziran’ın Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiş olduğunu söyledi. Türk Kızılay’ının ülkemizdeki kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığını dile getiren Müdür Akaoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda kan bağışçılarını onurlandırmak istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Çelik, Vali Yardımcıları Tütüncü ve Çağlar ile diğer protokol üyeleri, 91 kan bağışçısına madalya ve plaketlerini verdi.
Editör: TE Bilişim