Eskişehirli sivil toplum örgütleri, 10 Ekim’de Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 101 kişi için Adalar mevkiinde bir araya geldi, ellerindeki balonları hayatını kaybedenler için havaya uçurdu. Adalar mevkiinde bir araya gelen sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, “Yüreğimizi yakan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden tam 213 gün yani 7 ay geçti. Ancak öfkemiz, isyanımız geçmedi ve geçmeyecek. Öfkemiz yitirdiklerimizle kaybolmuyor, acımız azalmıyor, isyanımız sönüp gitmiyor. Çünkü emek, barış ve demokrasi düşmanları henüz hesap vermedi” dedi.
“HESABINI SORACAĞIZ”
Hayatını kaybedenleri unutmayacaklarını ve her zaman haklarını savunacaklarını söyleyen Güçlüer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada mesela sadece bir güvenlik meselesi değil, toplumsal ve politik bir meseledir. Meselenin bir tarafı da ‘emek, barış, demokrasi’ güçleri, bir yanda emek, barış ve demokrasi düşmanları vardır. Bizler emek ve meslek örgütleri olarak 101 arkadaşımızın uğradığı katliamın hesabını sormaya, iktidar uğruna arkadaşlarımızın katledildiğini her gün hatırlatmaya söz veriyoruz.”
Açıklamaların ardından katılımcılar Porsuk üzerinde bulunan köprü üzerinden ellerinde bulunan ve üzerlerinde hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu balonları gökyüzüne bıraktılar.
 

 
Editör: TE Bilişim