Sivrihisar Belediyesi tarafından 2017 yılında ilk kez yapılan Sivrihisar’a özgü meşhur Dövme Sucuk festivali damaklarda tadını, hafızalarda yerini korurken Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen dev organizasyonun bu yılki tarihi de belli oldu.

2018’E DAMGA VURACAK LEZZET DOLU  BİR FESTİVAL

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “2017 Yılında düzenlediğimiz meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali büyük ses getirmesinin yanında herkes tarafından beğenilen ve sabırsızlıkla beklenen bir festival oldu.  Lezzetine güvendiğimiz Sivrihisar Dövme Sucuğu,  festivalimiz sonrasında ülkemizin dört bir yanından talep edilmeye başladı ve kasaplarımız sucuk yetiştiremez oldu. Bizler Sivrihisar’ın tarihini, kültürünü olduğu kadar lezzetlerini de tüm Dünya’ya tanıtma konusundaki iddiamızı sürdürüyoruz” dedi.

Yüzügüllü, “2017 yılında ilkini düzenlediğimiz, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı festivalimizde 2 ton sucuk ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. 2018 yılında bu ilgiyi büyüterek ülke çapında yapmak için uğraşıyoruz. Tüm Türkiye’nin Sivrihisar’ı gelip görmeleri ve yemek kültürümüzden tatmalarını istiyoruz. Bu yılda 4 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinlikler ve aktiviteler  ile dolu, her yaştan insanın keyif alacağı, lezzet şöleni Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk festivalimize herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim