Türkiye Baroları 3. Hayvan Hakları Kurultayı Eskişehir’de gerçekleştirildi.

İbiş Otel toplantı salonunda yapılan kurultayın açılışını Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin yaptı. Türkiye Barolar Birliği bünyesinde Hayvan Hakları komisyonu oluşturulmasını isteyerek, “Şunu iyi biliyoruz. İnsanlığın olduğu dönemden bu yana hayvanlarda vardı. Yani dünyada yalnız olmadığımızı bilmeliyiz. Bu düşünceden yola çıkarak hayvan hakları ile ilgili yasal hazırlık yapmamız gerekiyor” dedi.

Hayvan sevgisi  ile sevginin daha da somutlaşacağını vurgulayan Eskişehir Baro Başkanı Öztekin, kurultayda alınacak kararlar, yasa tasarıları ile yasama organına ışık tutacağını ve Eskişehir Barosu olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Avukat Buket Ünlü Hatip ve Avukat Mustafa Çakı’nın konuşmalarından sonra program komitesi tarafından belirlenen konularda konuşmacılar bildirilerini sundular, tartıştılar. Öğleden sonra devam eden oturumda; yasa teklifi hakkında son gelişmelerin değerlendirilmesi, hayvanlara karşı geçekleştirilen hak ihlalleri karşısında hızlı hukuksal çözüm ve müdahale için bir ortak platform ağının oluştulması adına Türkiye’de bulunan 7 bölge için başlangıç itibarıyla mevcut üyeler tarafından ve arasından seçilecek bir bölgesel temsilci mekanizmasının ve hak ihlallerine ilişkin bir veri tabanının oluşturulması tartışıldı. Hayvan Haklarının anayasal düzlemde tartışmalar gerçekleştirildi.

 

Editör: TE Bilişim