Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Sanayi Odası’nın Ekim Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

Toplantının açılışı konuşmasında Vali Çakacak, “Bugün Eskişehir Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısında sizlerle birlikte olmaktan, ülkemiz için üretim yapan istihdam sağlayan sanayicilerimizle aynı mekanda bulunmaktan büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Devlet olarak her zaman iş dünyasının yanında olduklarını bildiren Vali Çakacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, ülkemizin gelişimini ve büyümesini sürdürülebilir hale getirmesi için gereken yapısal reformların bir araya getirildiğini bildirdi. Eskişehir sanayisinden övgüyle bahseden Vali Çakacak, Eskişehir'in ihracatını arttıran önemli sektörlerin olduğunu belirterek, bu sektörlerin şehrin hem sanayi hem de ticaret potansiyeline büyük katkılar sunduğunu ifade etti.

Eskişehirli sanayici ve işadamlarının büyük bir gayretle çalışarak, başarılı işlere imza attıklarını kaydeden Vali Çakacak,  raylı sistemler, havacılık, tekstil, seramik ve diğer sanayi alanlarında ilimize önemli yatırımların hayata geçirildiğine dikkat çekti.

“Devletimizin ve hükümetimizin 2023 hedeflerine sizler gibi sanayicilerimizin üretimleri ile ulaşabiliriz” diyen Vali Çakacak, “Sanayi alanındaki önemli kuruluşlarıyla güçlü bir alt yapıya sahip Eskişehir, geçmişten gelen birikimleri yeni araştırmalar yapan müteşebbisleri ile ülkemizin önemli bir sanayi şehridir” şeklinde konuştu.

Vali Çakacak, ülkemize ekonomik yaptırım uygulamaya çalışan dış mihraklara karşı hep birlikte el ele vermemiz gerektiğini belirtti. Üreten, istihdam sağlayan ülkemizin ve Eskişehir’in kalkınmasına destek olan tüm sanayici ve işadamlarına kapılarının her zaman açık olduğunu bildiren Vali Çakacak, her türlü problemlerinin çözümünde sanayici ve işadamlarının yanlarında olduğunu ifade etti.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da, Vali Çakacak’ın toplantıya katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Eskişehir’in geleceğini belirleyecek yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine önem verdiklerini aktaran, Başkan Kesikbaş, teknoloji ağırlıklı üretime savunan sanayiciler olarak projeler hazırladıklarını ve bunları zaman zaman kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyerek çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının ardından Vali Çakacak, Eskişehir Sanayi Odası’ndan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim