Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, sağlık emekçilerinin ekonomik durumunun çok kötüleşmesinin yanı sıra iş yerlerinde çalışma koşullarında ağırlaştığı söyledi.

Her gün iğneden ipliğe zam yapılmaya devam ettiğini vurgulayan Özkavak, “Doğalgaza elektriğe suya benzine her şeye yüzde 30-40’ları aşan ve otomatiğe bağlanan zamlar sürerken kamu emekçilerine ve emeklilerine yüzde 4 maaş artışı yapıldı. İnanılır gibi değil. Buna yol açanlarda yandaş sendikalarda hala en küçük pişmanlık yok. Hatta hekim dışı sağlık emekçilerinin büyük kısmanın ek ödemeleri aylardır sıfırlandı. Sağlık emekçilerinin ekonomik durumunun çok kötüleşmesinin yanı sıra iş yerlerinde çalışma koşulları ağırlaştı. Daha uzun süreler çalışmak durumunda kalıyorlar. Nöbet sayıları artıyor, hemşire arkadaşlarımızın bakmakla yükümlü olduğu hasta sayısı artıyor. Az sayıda personel ile en fazla iş yapılmaya çalışılırken başta sağlık emekçilerinin sağlığı ve buna bağlı olarak da hastaların sağlığını düşünen olmuyor” dedi.

Sağlık hizmet sunumunda tüm basamaklarında çalışan hekiminden, hemşiresine, röntgen, laborant teknisyenlerine, diyetinse, eczacı, psikolog, anestezi teknisyeni, tıbbi sekreterin tüm sağlık emekçilerinin mutsuz ve tam bir yıpranmışlık içinde olduklarını ifade eden SES Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak şunları söyledi:

“Emekçiler yoksulluk ve açlık sınırında yaşamaya çalışıyor. Başta hekimler olmak üzere tüm çalışanlar daha çok hasta daha çok ameliyat daha çok performans göstermek adına mesleki bilimsel etik değerler bir kenara atılarak baskı altında tutuluyor. Tüm sağlık emekçileri büyük bir tükenmişlik içindedir. Bu gidişat iyiye gidişi göstermiyor, bir an önce gerekli önlemler alınmalıdır.”

18 Ağustos’ta İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşerek taleplerini ilettiklerini vurgulayan Dr. Özkavak, tüm sağlık çalışanlarını birlikte olmaya ve SES’li olmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim