Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi Hemşireler Derneği Eskişehir Şubesi yönetim kurulu ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, Hemşireler Derneği’nin genel kurulu yapıp etkinliklerini sürdürmesi ve binanın açılmasından dolayı kutlayarak tüm hemşirelerinin derneğine sahip çıkmalarını istedi.

Sorunların çözümünün örgütlenmek ve mücadeleden geçtiğini vurgulayan Mutlu, “Bir sağlık sendikası olarak biliyoruz ki bir çok sorunumuz ortaktır.

Bugünlerde sorunların daha da derinleştiğini görüyoruz.AKP’nin zengine han hamam, yoksula din iman diyerek hazırladığı 2015 yılı bütçe tasarısı TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Emekçilerin taleplerine yer verilmeyen 2015 yılı bütçe tasarısında yoksulluk, güvencesizlik, iş kazaları ve savaş vardır. Taleplerimiz çok nettir. 13 aralıkta Ankara’dayız” dedi.

Memura, emekliye ve taşerona ek zam yapılmasını isteyen SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “24 saat hizmet veren , ücretsiz kreşler açılmalıdır.Tüm taşeronlar kadroya alınmalıdır. Hekimler 36 saat çalışmamalı, eğitim kalitesi yükseltilmelidir. İş güvencesi verilmelidir. Fazla çalışma , angarya kalkmalıdır.Performans uygulaması kalkmalı, sağlık ve sosyal hizmet tazminatı gelmelidir.

Giderleri genel bütçeden karşılanmalıdır.İş sağlığı ve işçi güvenliği sağlanmalı, denetimi çalışanlara bırakılmalıdır. Tıbbi cihaz, malzeme, ekipman eksikliği giderilmeli, kalitesi arttırılmalıdır. Kamu hastaneleri yenilenmeli, eksiklikleri giderilmelidir” diye konuştu.

 

Eskişehir Hemşireler Derneği başkanı Emel İztem, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek, ziyaretin sağlık emekçilerinin dayanışması ve birlikteliğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim