TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu; DAK-Dorlion Arama Kurtarma Derneği Başkanı Abdullah Aydıngör ile Deprem konulu zoom meeting gerçekleştirdi. 

 Aydıngör; "Her Cana Bir Nefes" olmaya çalışıyoruz diyerek, deprem öncesi, anı ve sonrası alabileceğimiz önlemlerden örnekler ile açıklamalarda bulundu. Deprem çantasınında bulunması gerekenler, yaşam üçgeninin önemini vurguladı. 

Aydıngör, Eskişehir'de 222 tane toplanma alanı olduğunu ve e-devlet'ten adrese göre girildiğinde her vatandaşın ilgili bilgilere ulaşabileceğini belirtti.

Aydıngör, insan hayatının önemi, gönüllülük, yardımseverlik, dürüstlük, fedakârlık, güvenilirlik, doğaya ve çevreye saygıyı temel değerleri olarak benimseyerek, herhangi bir gelir kaynağı olmaksızın 70 kişi ile hizmet verdiklerini açıkladı. 

Aydıngör, verdikleri eğitimler arasında; ilk yardım,  deprem, suda, doğada arama kurtarma, itfaiyecilik, telsiz operatörlüğü gibi eğitimlerin bulunduğunu belirtti.  Aydıngör; okul, yurt, iş yerleri, sivil toplum kuruluşları gibi yerlere gönüllü olarak hizmet verdiklerini,  vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.  

Editör: TE Bilişim