Eskişehir'deki trafik polisleri, Şehit Fethi Sekin ve Şehit Hüseyin Dalkılıç'ı unutmayarak her motosiklete kahraman meslektaşlarının fotoğraflarını yapıştırdı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli Fethi Sekin, İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düşmüştü. Adliye binası çevresinde şüpheli aracı görerek yola çıkan Fethi Sekin, dikkati ve tecrübesi sayesinde çok sayıda insanın hayatını kurtarmıştı. Araçtan inen ve silah çeken teröristleri kovalayan trafik polisi Sekin, açılan ateşin ardından şehit düşmüştü. İstanbul'da yaşanan terör saldırısında yine bir trafik polisi olan Hüseyin Dalkılıç, şehit olmuştu. Trafik polisi olarak teröre geçit vermeyen ve şehit olan iki kahraman, meslektaşları tarafından unutulmadı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görev yapan polisler, iki şehidin fotoğraflarını motosikletine yapıştırdı. Şehit meslektaşlarını unutmayan trafik polisleri, her motosiklette bir Fethi Sekin'in ve Hüseyin Dalkılıç'ın yer aldığını vurguladı.

"Görev esnasında motive olmamızı sağlıyor"

Eskişehir'de Motosikletli Şahinler Timi'nde görev yapan Hasan Hüseyin Kazak, fotoğrafların kendilerini görevleri esnasında motive ettiğini söyledi. Kazak, "Bornova Adliyesinde şehit olan meslektaşım Fethi Sekin ve İstanbul Beşiktaş saldırısında şehit olan motosikletli trafik polisi arkadaşım Hüseyin Dalkılıç'ın hatıralarını yaşatmak için, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü motosikletli trafik polisleri olarak arkadaşlarımla birlikte bir proje geliştirdik. Geliştirmiş olduğumuz projede arkadaşlarımızın resimlerini motosikletimizin üzerine yapıştırdık. Görev yaptığımız esnada vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Yeni başlayan arkadaşlarımız da bu projeyle olumlu olarak motive oluyorlar. Onları da aynı kararlılık ve özveriyle görev yapmaları konusunda bilgilendiriyoruz. Bu bizim görev esnasında motive olmamızı sağlıyor. Biz motosikletli trafik polisleri olarak, trafiğin dışında da emniyet teşkilatının vermiş olduğu diğer görevleri de yapmaya çalışıyoruz. Aynı görev bilinci içerisinde vatandaşımızın canına ve malına yapılabilecek bir saldırıda, terör saldırısında şehit arkadaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılığı bizde yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

"Ülkemizi korumaya ve kollamaya baş koyduk"

Şahinler Timi'nde görev yapan diğer bir polis memuru Sedat Fırat ise motosikletlerin hepsinde şehitlerin fotoğraflarının yer aldığını aktardı. Vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Fırat, "Önce İzmir'de şehit olan meslektaşımız, ağabeyimiz Fethi Sekin ve İstanbul saldırısında şehit olan yine motosikletli polis arkadaşımız Hüseyin Dalkılıç anısına böyle bir proje yapmak istedik. Yaklaşık 20 motosikletli trafik polisi olarak görev yapmaktayız. Resimleri bütün motosikletlerimize yapıştırdık. Vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldık. Ayrıca sivil motosiklet kullanan vatandaşlarımız da bu resimleri bizden isteyerek, kendi motosikletlerine yapıştırmak istiyor. Onlara da resimlerden veriyoruz. Bir trafik polisinin aslında sadece trafiğe bakmadığını, herhangi bir terör saldırısında ya da olumsuz bir durumda canını ortaya koyabileceğini göstermiştir. Her sabah motosikletime bindiğimde ve bu iki fotoğrafa baktığımda hatıralarını yaşatıyor olmak bana mutluluk ve moral veriyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Trafik polisi, asayiş polisi, özel harekat polisi ve asker hiç fark etmez, hep birlikte omuz omuza ülkemizi korumaya ve kollamaya baş koyduk. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim