Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi arasında Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi İşbirliği Protokolü imzalandı. Bu protokol ile engelli bireylerin istihdamına katkı sağlanacak.

Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan protokol ile Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi’nin bir benzeri de Eskişehir OSB’de açılacak. 30 öğrenci kapasitesine sahip olacak atölye ile engelli bireylerin üretim hayatı içinde istihdamlarını sağlayacak çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

“TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR PROJENİN EŞİ BENZERİ YOK”

Tepebaşı Belediye binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Engelli çocuklarımıza fırsat verildiğinde bu imkanı en iyi şekilde değerlendirecek yapıda olduklarını 4 yıldır görüyoruz. Çocuklarımız OSB’den gelen demonte parçaların birleştirmesini yapıp bu başarıyı sağladılar. 4 yılda 3 milyon 850 bin adet çok ciddi bir rakam. Çocuğumuz bu proje ile hem kendisi mutlu oluyor hem aileleri mutlu olacak hem de aile bütçesine katkıda bulunmuş oluyor” dedi.

“Türkiye’de böyle bir projenin eşi benzeri yok” diyen Başkan Ataç, “Bunun bir örneğini de OSB’de Başkanımız Nadir Küpeli ve yönetim kurulu ile birlikte gerçekleştireceğiz. Oradaki mekanı OSB başkanlığı hazırlayacak. Türkiye’de ilk örnekleme olacak. Dileriz Türkiye’nin her yerindeki OSB’lere örnek olur” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ GENÇLERİMİZİ TOPLUMA VE İSTİHDAMA KAZANDIRILMASI HEDEFLENMEKTE”

ESOB Başkanı Nadir Küpeli de bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirerek, şunları söyledi: “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak ülkemiz ve ilimizin sanayi ve üretimini arttırmaya yönelik teknik çalışmalarımızla beraber Eskişehir’in sosyal ve kültürel hayatı ile sosyal sorumluluk projelerinin kanun ve yönetmeliklerimizin izin verdiği ölçülerde desteklemeyi sürdürmekteyiz. Bizleri çok heyecanlandıran ve mutlu eden projelerden biri ise Tepebaşı Belediyesi ile imzaladığımız Engelli Uygulama ve İstihdama Geçiş Atölyesi işbirliği protokolü ile OSB içinde tefrişatı dahil tahsis edeceğimiz binada engelli gençlerimizin topluma ve istihdama kazandırılması hedeflenmektedir.”

ORTAK BİR ÇALIŞMA OLACAK

İmzalanan protokolün ardından hayata geçirilecek engelli uygulama ve istihdama geçiş atölyesinin OSB’deki yer tahsisini ve ESOB; içerik, eğitmenler, engelli bireylerin atölye kabulü gibi konuları ise Tepebaşı Belediyesi üstelenecek.

Editör: TE Bilişim