Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin spor etkinliklerine katılan bireyler ve ailelerinden oluşan yaklaşık bin 200 kişiye seslendi. Başkan Ataç, “Çocuğu, genci, kadını, erkeği, emeklileri, yaşlıları ve engellileri düşünen bir zihniyet ile belediyecilik yapıyoruz. Bu kalabalık burada kolayca toplanıyorsa, Tepebaşı Belediyesi’nin hizmetleri herkese eşitçe ulaşıyor demektir” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen programda Tepebaşı Belediyesi bünyesinde spor yapan bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

Altınsaray Davet Salonu’nda Tepebaşı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Başkan Ataç’ın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve yaklaşık bin 200 vatandaş katıldı.

TEPEBAŞI SAKİNLERİ OLARAK ÇOK ŞANSLISINIZ

Etkinlikte bir konuşma yapan Büyükerşen, Tepebaşı halkının Ahmet Ataç gibi bir başkana sahip olduğu için çok şanslı olduğunu ifade ederek, “Buradaki salonlara bakıyorum, dopdolu, ne kadar güzel. Çocuklarınızla, eşinizle gelmişsiniz, çok da güzel yapmışsınız. Tepebaşı Belediyesi’nin sportif imkanlarından yararlanan sizlere, hoş geldiniz diyorum. Tepebaşı sakinleri olarak çok şanslısınız. Tepebaşı Belediyesi’nin spor tesislerinden ve Su Sporları Merkezi’nden yararlanan sizlerin mutluluğu, yüzlerinizden okunuyor. Bu mutluluk bizi de mutlu ediyor. Bu hizmetleri sizlere sunmak bizlerin görevi. Sizin en büyük şansınız, Ahmet Ataç gibi bir başkana sahip olmanız. Bundan sonraki dönemlerde de sizlerle birlikte olursak yepyeni hizmetler ile karşılaşacaksınız” sözlerini kullandı.

BÖYLE BİR BAŞARI TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK

Etkinlikte daha sonra Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin spora bakış açısı ve yatırımlarından söz ederek, “Tepebaşı Belediyesi’nin spor ile ilgili anlayışını hepiniz iyi biliyorsunuz. Kısa bir zamanda iki büyük tesis oluşturup sizlerin kullanımına açtık. Bir tanesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri – Su Sporları Merkezi, diğeri de Yunus Emre Spor Tesisleri… Bu iki merkezimizden çok sayıda vatandaşımız faydalanıyor. 1999’da ilk başkanlık dönemimde, Tepebaşı’nda bir tane bile spor merkezi yoktu. Bugün ise çok önemli işler yapıyoruz. Örneğin Su Sporları Merkezimizden senede 25 bin kişi; Yunus Emre Spor Tesisleri’nden ise senede yaklaşık 7 bin kişi yararlanıyor. Ayrıca 28 tane Belde Evimiz var ve buralarda her gün 2 bin 500 kişi spor yapıyor. Böyle bir başarı Türkiye’nin hiçbir yerinde yok arkadaşlar. Bu sizin eseriniz. Ben, yaptığımız tesislerin böylesine yoğun kullanılmasından o kadar çok mutluyum ki… Gittiğimde sizlerle karşılaşıyoruz; çocuklarımız, yetişkinlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz olmak üzere herkes çok memnun. Öte yandan Tepebaşı Gençlik Spor Kulübümüz var, onlar da müthiş başarılara imza atıyorlar. Voleybolcularımız, tekvandocularımız başarıya doymuyor. Avrupa’da, dünyada birçok madalya ve kupa kazanıyorlar. Onları da can-ı gönülden kutluyorum. Bu, Tepebaşı’na yakışır bir başarı” şeklinde konuştu.

 SOSYAL BELEDİYECİLİK BUDUR

Başkan Ataç konuşmasının devamında sosyal belediyeciliğe dikkat çekti. Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin, herkese eşitçe ulaştığının da altını çizen Başkan Ataç, “Önümüzdeki 5 yılda tüm alanlarda olduğu gibi spor adına da yapacağımız işler var. Bütçeyle ilgili sorunlar var ama ne yapıp edip o paraları bulacağız ve spora yatırım yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız o kadar kıymetli ki… Hep söylediğim gibi Tepebaşı’nda yüzme bilmeyen çocuk kalmasın, çocuklarımız spor yaparak büyüsün. Ağızında çürük diş olan çocuğumuz kalmasın, hepsi sağlıklı olsun. Bu projeler birer birer gerçekleşti, çok mutluyum. Bakın, Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açıldı, 40 bine yakın çocuğumuzun tedavisi yapıldı ve kimse de 1 lira para ödemedi. Sosyal belediyecilik budur. Çocuğu, genci, kadını, erkeği, emeklileri, yaşlıları ve engellileri düşünen bir zihniyet ile belediyecilik yapıyoruz. Bu kalabalık burada kolayca toplanıyorsa, Tepebaşı Belediyesi’nin hizmetleri herkese eşitçe ulaşıyor demektir. Herkes bu topluluğu kolay kolay bir araya getiremez, başarı burada. Dışarıda çok ciddi kötülükler var, okul dışındaki zamanlarında çocuklarımızı sporla, sanatla meşgul etmeliyiz. İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kurmamızın en büyük nedeni de budur. Çocuklarımızı müzik ile meşgul ediyoruz, yüzlerce çocuğumuz ile çalışıyoruz, Türkiye’nin alanındaki tek projesi. Neticede Tepebaşı’nda herkes mutlu olsun, herkesin yüzü gülsün. Daha güzel ve aydınlık günlere hep birlikte yürüyelim” diye konuştu.

Başkan Ataç’ın konuşması salonu dolduran vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Program, Başkan Ataç’ın Tepebaşı Belediyesi bünyesindeki spor eğitmenlerine başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etmesi ile devam etti.

YAŞIM 84, YÜZEREK GENÇLEŞTİM

Bu sırada Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’nden 4 yıldır faydalanarak yüzme sporu yapan 1935 doğumlu, 84 yaşındaki Nevin Şumnunlu isimli vatandaş da Başkan Ataç’a teşekkür etti. Şumnunlu, “Ben Su Sporları Merkezi’ne gelmeye başladıktan sonra gençleştim, daha dinç oldum. Yüzme hocamızdan da merkezden de çok memnunum. Hiç yaşımı saklamam, herkes beni örnek alsın. 5 tane torunum var, başladığımdan beri hiç aksatmadım. Haftada iki gün, kar-kış demeden yüzmeye gidiyorum. Ahmet Ataç’tan da çok memnunum, ölene kadar spora devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Başkan Ataç da Şumnunlu’yu tebrik ederek herkesin kendisini örnek alması gerektiğini ifade etti. Başkan Ataç’ın katılımcılar ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Editör: TE Bilişim