Küçük Millet Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya konuşmacı olarak Avukat Nilsu Kesim ve Eski Milletvekili Murat Kahyaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Avukat Nilsu Kesim, Kanun Hükmünde Kararnameler hakkında konuştu. Kesim, “Halkı ilgilendiren konularda değil devleti korumak için KHK çıkaracağız dediler. Birkaç KHK buna ilişkin olsa da daha sonraki KHK lar halkı doğrudan ilgilendiren konularda oldu” dedi.

KHK’lar ile ilgili yaşanan sorunlardan söz eden Kesim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Hukuk devletinin dışına çıkılması demek. Çok sakıncalı ve kaygı verici bir düzenleme. 1934’te Almanya’da Hitler'in düzenlemesi ile aynı. Bu düzenlemenin savaşı tetikleyerek korkusu yaşıyoruz. Bu düzenleme bir an önce geri çekilmeli. Ülkemiz KHK’lar ile yönetiliyor kanunla ve meclis bu paşa edildi. Süreç düzgün işlemiyor. Tutukluların duruşmalara tek tip kıyafetle gelmesi de ayrı bir konu. Duruşmaya bu şekilde gelmesi o kişiyi suçlu gösteren algıyı yaratacak. Sadece FETÖ değil terör suçundan yargılanan milletvekilleri ve gazeteciler de bu kıyafetleri giymeye zorlanacak. Kesin hüküm giyene kadar kişi masumdur. Bu masumiyet karinesine de aykırı.”

BÜYÜK DÖNÜŞÜMLER YÜRÜYÜŞLERDEN SONRA OLMUŞTUR

Eski Milletvekili Murat Kahyaoğlu ise adalet yürüyüşü ile ilgili konuştu. Kahyaoğlu, “Adalet yürüyüşü adaleti getirmedi. Kolay değil tabi. Bu yürüyüş kapasite  olarak dünyadaki örneklerinden 3. sırada. Toplumlarda büyük dönüşümler gelişimler yürüyüşler sonucu olmuştur” ifadelerini kullandı.

Katılımcı tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür eden EkMM Hamalı Sevim Şahin, her ay olduğu gibi bu ay da tüm belediye başkanı ve milletvekillerini davet etmelerine rağmen, seçilmişlerden kimsenin katılım göstermemesini eleştirdi.

Editör: TE Bilişim