Eskişehir Barosu ile Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi tarafından Kişisel Verilerin Korunması ve Uygulamaları Sempozyumu gerçekleştirildi.

Seminer açılış konuşmasını Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz ve TBD Eskişehir Şube Başkanı Avukat Dr. Barış Günaydın yaptı.

Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin baş döndürücü olduğunu vurgulayan Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şube Başkanı Barış Günaydın, “Yasal düzenlemeler buna uyumda her zaman aynı hızda olmamaktadır. Bu nedenle hukukçularla bilişimcilerin birlikte çalışması esas olmalı yasal düzenlemelerin teknolojilerini anlayan bir yapıya kavuşması da hedeflenmelidir” dedi.

Eskişehir Barosu’nun meslektaşlarına yönelik eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini vurgulayan Günaydın, bugünkü etkinliğe İstanbul’dan değerli avukatlar, akademisyenler ve Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’ndan yetkililerin katıldığı söyledi.  Günaydın, Türkiye Bilişim Derneği(TBD) Şubesi’nin çalışmalarından söz ederek , bu etkinliğin yapılmasında destek ve işbirliği için Baro Başkanı Mustafa Elagöz ve yönetim kuruluna teşekkür etti.  

Eskişehir Barosu salonunda yapılan sempozyumun ilk oturumunu Eskişehir Barosu Saymanı Av. Çağrı Yücel yönetti.  Bu oturumda Kişisel Verilerin Korunması ve Temel Kavramlar ve Mevzuat konusunda İstanbul Barosu Avukatlarından Av. Hasan Seçuk Turan ve  İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Volkan Dülger ele aldı.

Sempozyumun ikinci oturumunda; Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan Veri Yönetimi Daire Başkanı Mustafa Erbilli ‘Kanun ve uyumlaştırma’ konusunda, İstanbul Barosu avukatlarından Gökhan Ahi’de Algoritmalar Dünyasında Kişisel Veriler  başlıklı sunum gerçekleştirdiler.

Eskişehir Barosu genel sekreteri Avukat İzzet Aslan’ın oturum başkanlığında, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir  ve Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mete Tevetoğlu’nun konuşmacı olacağı oturumda Kişisel Verilerin Diğer Alanlarla İlişkisini değerlendirdi.

Her oturum sonunda soru-yanıt bölümü de gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim