Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un oğlu Can Kurt tamamladığı stajının ardından avukat yeminini ederek avukatlık mesleğine resmi olarak adım attı.
 
Eskişehir Barosu’nda gerçekleşen törene Can Kurt’un aile üyelerinin yanı sıra Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, baro yönetim kurulu üyeleri, CHP PM üyesi Ali Öztunç, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar,  belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
AVUKAT DOĞRUDAN YANA OLMALI

Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin açılış konuşmasında avukatlık mesleğinin asla korkarak yapılacak bir meslek olmadığına değinerek “Karşınıza illa ki sizin adaletten yana tavrınıza karşı duracak olanlar olacaktır ancak siz ne şartlar altında olursanız olun doğrudan yana olmalısınız. Korkarak yapılan avukatlık, avukatlık değildir. Konuşmamın sonunda ben başta başarılarından dolayı Can Kurt’a, ailesine ve staj döneminde ona yol gösteren meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
HUKUK HERKESE LAZIM
 
Açılış konuşması ardından konuşma yapan Başkan Kurt; “ Bugün bizim açımızdan önemli bir gün. Duygusal olmamak mümkün değil. Hukukun
 
üstünlüğüne inanan bir nesli yaratmak zorundayız. Hukuk her gün, herkese lazım olacak ve hukuku da Türkiye’de en çok avukatlar ellerde tutacak. İki çocuğumuzun da avukat olması bizim için ayrı bir onur. Ben Can’ın stajında destek olan bütün avukat arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım yeminine layık bir avukat olarak uzun süre Eskişehir’e ve Türkiye’ye hizmet eder. Ben aşağı yukarı 30 yılı geçkin bir süredir bu ailenin içindeyim. Sanıyorum yeminime aykırı bir duruş sergilemedim. Çocuklarımızda da bunun süreceğinin teminatını görüyorum. Türkiye demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olacaktır, olmalıdır. Bu konuda hep birlikte mücadele edeceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un konuşmasının ardından,  Can Kurt yeminini ederek, Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Ruhsatnamesi belgesini aldı.
 
Editör: TE Bilişim