İHH tarafından Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı. Cuma namazı sonrasında Reşeadiye Cami önünde toplanan İHH’lılar, herkese yardım çağrısında bulundu. Katılımcılar adına açıklama yapan İHH Başkanı Musa Karadaş, "Bugün burada ve Türkiye’de Gazze dostlarıyla birlikte Siyonist İsrail’in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin’deki zulmünü arttıran İsrail’e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Karadaş, “Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze’yi gündemlerine almalı ve bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar arttırılmalıdır. Türkiye’yi uluslar arası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve tüm Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz” diye konuştu.

Gazze’ye yardım için “GAZZE” yazıp 3072’ye mesaj gönderilmesi halinde 5 lira bağışta bulunulacağını hatırlatan Karadaş iban numarasının ise, “TR76 0020 0910 6581 3000 01” olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim