Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma dernekleri ortak basın açıklaması yaparak, Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediklerini söyledi.

Dernek başkanları; Musa Korkmaz Cihan Ertok, Rusya Federasyonu ve Türkiye'de topluma mal olmuş Kafkasyalılar ile kimi sivil toplum kuruluşlarının sosyal medyada ve basında, pervasızca ve talihsizce açıklama ve bilgi paylaşımı yaptığı, oluşan bu bilgi kirliliğinin ise çoğu zaman maksatlı ve kışkırtıcı yönde olduğu gözlerden kaçmamakta olduğunu ifade ettiler.

Başkanlar Korkmaz ve Ertok’un ortak açıklaması şöyle:

“Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde yaşanan gelişmeleri, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar derneği ve Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve dayanışma derneği olarak derin bir üzüntü ile takip etmekteyiz.

Bunun ile beraber yüzlerce yıldır beraber yaşayan iki kardeş topluluğun kendilerini karşı karşıya getirmek isteyenlere geçmişte olduğu gibi bugün de fırsat verilmeyeceğine dair inancımızı, halklarımız arasında meydana gelebilecek anlaşmazlıkları, hiç bir şekilde taraf olunabilecek gelişmeler olarak görmediğimizi belirtmek isteriz.

Kuzey Kafkasya'nın gerilimlere, etnik çatışmalara, savaşlara ve sürgünlere değil, barışa, kardeşliğe, demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı vardır. Bu coğrafyada yaşayan tüm halklar ve diasporaları, hepimizin geçmişteki acı hatıralarımızı tekrar hatırlayarak kendimize gelmeliyiz.

Bu gelişmeler ile ilgili anlaşmazlıkların çözümüne yönelik herşeyde bizler üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu kamu oyuna saygı ile duyururuz.”

Editör: TE Bilişim