Meclisin tamamını videodan izleyebilirsiniz

Odunpazarı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan Ayı olağan meclis toplantısı 8’inci birleşim 1’inci oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 3 adet gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddelerinin 2 tanesi oy birliği ile 1 tanesi de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi Odunpazarı Belediyesi Faaliyet Raporu oldu. Odunpazarı Belediyesinin Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Faaliyet raporu görüşüldüğü esnada temayüller gereği Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlık koltuğunu 1. Başkan Vekili Nihat Çuhadar’a devretti.

 UYGUN BİR PERFORMANS RAPORU ORTAYA KONAMAMIŞTIR

 Faaliyet raporu hakkında AK Parti grubu adına konuşan Mehmet Bilgin, raporun gayri ciddi hazırlandığını iddia etti. Bilgin, “Önemli ya da önemsiz herşeyin rapora aktarıldığı görülmektedir. Uygun bir performans raporu ortaya konamamıştır.

Yasak savmaktan ileri gitmemiştir.  Odunpazarı Belediyesi stratejik planı, plan nedir, performans programı nasıl yapılır, faaliyet raporu nasıl hazırlanır konularının anlaşılmadığı görülmektedir. Bilgiler açık ve anlaşılır değildir. Amacına uygun hazırlanmamıştır”dedi.

AYDINLAR BU ÜLKE İÇİN HAYATLARINI SEVE SEVE VERECEKLERDİR 

CHP grubu adına konuşanlar arasında yer alan Ali Haydar Çelik güncel konular hakkında görüşlerini paylaştı.  Çelik, “ Bir taraftan zilletten, illetten bahsedilirken diğer taraftan ekonomik sorunların çözümü ile ilgili argümanlar oluşturan iki farklı görüş mücadele etti. Sonuç itibariyle ülkede bir beka sorunu ve diğer tarafta da bir illet ve zilletin olmadığı şuanki tablodan görünmektedir.  Şayet  ülke ile ilgili beka sorunu gündeme gelirse bu ülkede yaşayan tüm Cumhuriyet Halk Partililer, devrimciler, demokratlar, ilericiler, aydınlar bu ülke için hayatlarını seve seve vereceklerdir”dedi.

YENİ STADYUMUN İSMİ ATATÜRK OLSUN

Eskişehir Atatürk stadyumu ve Eskişehirspor ile ilgili görüşlerini paylaşan Çelik, “Biliyorsunuz Atatürk stadyumu yıkıldı, yeni stadyumun ismi henüz konulmadı. Yeni stadyumun isminin Atatürk Stadyumu konulması için Odunpazarı meclisinde tavsiye kararı alınmasını öneriyorum.  

Eskişehirspor ile ilgili desteğin artırılmasını öneriyorum”dedi.

PANKART AÇTI

Türkiye gündemindeki mazbata konusuna da değinen Çelik, “

Demokrasi ve özgürlüklerden bahsediyoruz, ancak ülkemizde demokrasinin sıkıntılı olduğunu buradan söylemek istiyorum. Bizler mazbatalarımızı aldık ancak KHK gibi ucu açık ne olduğu belli olmayan kararlarla görevinden alınmış daha sonra yasal hakkını kullanmış belediye başkanı seçilmiş insanların başkanlıklarının elinden alınması, onların yerine seçilmeyen insanların belediye başkanı yapılması benimde içimi acıtmaktadır. Hukuka uygun olmayan işlemleri varsa hukuk çerçevesinde gerekli cezai müeyyidelerde uygulanmalıdır”dedi.   

Çelik konuşmasını tamamladıktan sonra, “İBB Başkanlığı Ekrem İmamoğlu’nun hakkıdır. Kul hakkı yemeyin, verin mazbatayı” yazılı pankart açtı.

MURAT ÖZCAN CEVAP VERDİ

Çelik’in konuşmalarından sonra söz alan Ak Parti sözcüsü Murat Özcan şunları söyledi, “ Seçim bitti ve bazı yerlerde hukuksal sorunlar çıkmıştır. Hukuksal sorunların adresi de YSK’dır.  YSK’nın da kanunlara uygun hareket edeceğine inananlardanım. Sonuç ne olursa olsun hayırlı olsun diyecek demokratik görüşe sahip insanlardanız. Burada bahsedilen İstanbul seçimleri ise CHP’nin adayının da haklarının yenmemesi için de demokratik ve hukuksal bir mücadele varsa biz o mücadelenin de yanında oluruz.”

ESKİŞEHİRSPOR İÇİN BİZ DE EL KALDIRIRIZ

Eskişehirspor’a destek ve stadyum isim hakkı ile ilgili de konuşan Özcan, “Millet bahçesi yapıldığı tarihte Türkiye’de olmayan bir yatırım yapıldı. Eskişehirspor bugün ciddi anlamda çıkmaz içerisindedir. Bütün Türkiye’de stadyum isim hakları kulüplere ciddi para sağlamaktadır. Ali Haydar beyin stadyumun isminin Atatürk stadyumu olarak kalmasıdır. Bizce de hiçbir sakıncası yoktur. Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı belediyeleri bir araya gelirler Eskişehirspor’un kaynak sorununu çözerler  bizde meclislerde el kaldırın derlerse hukuksal bir yönü yoksa el kaldırmaya hazırı”dedi.

MÜTEAHHİDE  İHALE SAATİNDE TELEFON İLE BASKI YAPILDI

Eleştirilere cevap veren Odunpzarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Türkiye’nin ekonomik durumunu biliyoruz. Türkiye ekonomik anlamda batmış durumda.

Yatırımcı inşaat alanında yatırım konusunda istekli değil. Altı ay sonrasının ne olacağını bilmiyor. Pazar yeri ihalesine girmek için gelen müteahhide  ihale saatinde telefon ile baskı yapıldı. Teklif vermekten kaçtı. Geçekleşmeyen ihaleyi gerçekleştirdik diye yazmak mümkün mü. Pazar yeri yapmayı hesaplamışız yapamamışız.

İKTİDAR PARTİSİNİN TEMSİLCİSİ GİBİ GÖRÜYORLAR

Kamu kurumlarının yöneticilerinin kendilerini iktidar partisinin temsilcisi gibi gördüğünü belirten Kurt, “Biz Odunpazarı’nın hakkını hiç kimseye teslim edemeyiz. Örneğin yan tarafımızdaki bina boş. Hazineye ait bir bina. Bu binanın boş kalmasının kimseye faydası yok. Camlarının kırıp içindekileri boşaltıyorlar. Odunpazarı Belediyesi olarak yer sorunu yaşıyoruz. Bu binaya ihtiyacımız var. Talep ettik verilmedi. Bu durum AK Partili meclis üyelerini de rahatsız etmeli. Bize yardım etmeliler. Biz o binayı düzgün hale getirmeliyiz belediyemiz çalışanlarının daha rahat ortamda çalışmalarını sağlamalıyız. Biz beş yıldır o binayı alamıyoruz.

FETÖ terör örgütü  ile bağlantılı bir şirkete Gökmeydan Mahallesi Ulus Caddesi’nde yap işlet devret modeli ile verilmiş binayı alamıyoruz. Kayyum atanmış hakları hazineye devredilmiş. Hazineden istiyoruz, vermiyorlar.  İki binada çürüyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu.

AK PARTİLİLERE BİRLİKTE ÇALIŞALIM ÇAĞRISI

Durum böyle olunca kamu kurumları ile kavga ediyoruz. Bunun çözüm yolunu sevgili yeni meclis üyesi arkadaşlarımdan istiyorum. Bize yardım etsinler. Elektrik santrali kuracaktık Büyükşehir meclisinde Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyeleri kabul etmedi.  Kimin eline ne geçti. Geçen ay 170 bin TL elektrik parası ödedik. Bunu ödemeyecektik. Arkadaşlar bunu red etmek suretiyle belediyemiz 8-10 milyon TL zarara uğradı.

Yenikent’te Pazar yeri kurmak istedik onu da red ettiler. Yeni dönemde bunların olmayacağını düşünüyorum. Yapamadığımız spor alanlarının sebebi şudur.  İstediğimiz gayri menkulü hazine bize tahsis vermemekle bir zevk duyuyor. İmar planında spor alanı. Bu şekilde olduğu için performans raporu tutmaz tabi…

Belediye meclisi olarak birlikte planlayalım. Yeni dönemde umarım birlikte bu işleri çözeriz.”

ESKİŞEHİRSPOR YÖNETİMİ GIRTLAĞINA KADAR SİYASETE BULAŞMIŞTIR

Eskişehirspor konusuna da değinen Kurt, “Eskişehirspor Eskişehir’in ortak değeridir. Odunpazarı Belediyesi olarak Eskişehirspor’a her dönem destek olduk. Başkanı kim olursa olsun bizim için fark etmedi. Eskişehirspor yönetimi gırtlağına kadar siyasete bulaşmıştır. Eskişehirspor yönetimini Adalet ve Kalkınma Partisi oluşturmuştur. Bu yanlıştır. Eskişehirspor yenildiğinde ben de üzülüyorum, MHP’li bir arkadaşım da üzülüyor. Ama Eskişehirspor’u karar alma süreçlerinde Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımız politize etmemeli. Adalet ve Kalkınma Partili birisi yönetimde olabilir. Ama o iş ayrıdır bu iş ayrıdır diye bakmalı. İnşallah zamanla düzelir. O zaman insanlarla daha rahat kucaklama şansı elde eder.”şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim