Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, İdlib’de 34 vatan evladının şehit verdiğimizi dile getirerek “Yüreklerimizin yandığı, tarifsiz bir acı ile kavrulduğumuz bir zaman diliminden geçiyoruz” dedi.

Bütün sorunların Atatürk’ün dış politika çizgisinin terki ile başladığını vurgulayan Kerman, “ülkeyi yönetenler, Cumhuriyetimizin temel dış politikasından yoksundur. İktidarın tüm dış politikası başarısız olmuştur. Büyük Önder’in ‘Yurtta barış, dünyada barış’ politikasını pasif bulunarak terk edilmiştir. Yaşadığımız süreçte ‘Yeni Osmancılık’ hayali dış politikada etken olmuştur. Dış işlerinde akılcı ve milli politikalar yerini, kişisel ve liyakattan uzak politikalara bırakmıştır” diye konuştu.

Vatan savunmasını kutsal saydıklarını belirten ADD başkanı Azmi Kerman şunları söyledi:

“Bölücü teröre karşı alınan tüm önlemleri yürekten destekliyoruz. Ancak Atatürk’ün çağdaş, liyakata dayalı akılcıl, barışçıl ve ulusal çıkarları esas alan politikalarına dönülmesini istiyoruz. Ülkemizin olağanüstü günler yaşadığı bu süreçte TBMM’nin acilen toplanmasını bekliyoruz. Diğer yanda tüm şehitlerimiz için ‘ulusal yas’ ilan edilmelidir.”

Editör: TE Bilişim