Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Eskişehir Sağlık Sen şubesi geçtiğimiz hafta sonu Afyon’da yapılan il divan kurulu toplantısı hakkında açıklama yaptı.

Kararman,  “Eskişehir Sağlık Sen şubesi geçtiğimiz hafta sonu Afyon’da il divan kurulu toplantısı yaptı. Toplantıda temsilciler, delegeler, üyeler olması gayet normal olmasına rağmen; sözleşmeli pozisyonda yönetici olarak çalışanların orada bulunmasını pek anlam veremedik” dedi.

Kararman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha öncelerde yaşanmış bu duruma tepki vermiş ‘yelerinin aidatları ile yönetici ağırlaması, metal yorgunluğu yaşayanlar dinleniyor’ demiştik. Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcıları, Şehir Hastanesi Müdür Yardımcısı, 112 Başhekimi, Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü, Alpu İlçe Hastanesi Müdürü, Mahmudiye İlçe Hastanesi Müdürü, Mihalıççık İlçe Hastanesi Başhekimi ve Müdürü, Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzmanlar vs.vs. Hak, adalet ve liyakat sözlerinin çokça kullanıldığı bu günlerde, sadece “sözde” kaldığını görmek bu toplantı ile alenen ortaya saçılmıştır. Yönetici olarak çalışan şahıslar bu toplantıdan sonra (sendikal farklılıklarından dolayı) birim çalışanlarına nasıl adaletli ve tarafsız yaklaşacaklardır.

Sendikacılık yaptığını iddia edenler, bu konuya ne diyecekler? Bu toplantı söylemlerimizi doğrulamaktadır. Yıllardır müdürler sendikası, idareciler baskı yapıyor, üyelere mobbing uygulanıyor açıklamalarımız, bu toplantıyla tam yerine oturmuştur. Bu toplantıdan sonra “biz üyemiz olsun, olmasın herkesin hakkını savunuruz” diyenler safsatalarını bıraksın yaşadıkları tatilin tadını çıkartsın.. Kıblesi batı olan kıldırdığınız cenaze namazı, sizin sendikacılığınızın cenaze namazıdır. Bu saatten sonra herkes bilsin ki; Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimizin ve yeni üye olacak arkadaşlarımızın her zaman olduğu gibi sonuna kadar yanlarında olacağız. Üyelerimizin, sağlık çalışanlarının malum sendikadan istifaları ve sendikamıza üyelik tarihinden sonra ki her türlü usulsüz geçici görevlendirme, birim değişikliği , atama ve tayinlerini tarihleri ile beraber basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız.  Hak, adalet, liyakat göreceğimiz günlerde görüşmek ümidiyle…”

Editör: TE Bilişim