Memleket Sevdalıları Derneği (MSD) Eskişehir Şubesi, Gazeteci, Yazar İlhan Taşçı ile söyleşi düzenledi.


Las Vegas kafede düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilciliğini yapmış İlhan Taşçı, bu sabah gerçekleştirilen paralel yapı operasyonlarına değinerek, bugünkü Ankara medyasından bahsetti.

Taşçı, gazetecilerin “hangimiz daha güzel methiye düzebiliriz” diye birbirleriyle yarıştıklarını dile getirdi.

12 yıldır baskıcı bir iktidar olduğunu söyleyen Gazeteci Taşçı, “Bütün bu olup bitene baktığınızda bugün yanak okşayıcı olanlar, yarın ölü yıkayıcısı olabilirler. Çünkü onlar ülkeye değil makama hizmet ediyorlar” şeklinde konuştu.

Sabah ki yapılan operasyonlar öncesinde Fuatavni’nin attığı tweet sonucunda Türkiye’nin yapılmamış operasyonun tepkisini gördüğünü dile getiren Taşçı, “Cemaat ayağa kalkıp basın susturulamaz şeklinde tepki gösterdi. 7 yıldır anamızdan emdiğimiz sütü, burnumuzdan getirdiniz. Konuştuk neden konuştunuz, konuşmadık orada neden sustunuz dediler. Yapılan algı operasyonuydu” ifadelerini kullandı. Taşçı, Operasyonla ilgili hukuksuzluğa göğüs germek zorundayız diyerek, “Hukuksuzluğun hiçbir şekline geçit vermemeli, milletin zindanlarda çektiğini bir kendisi, bir de Allah’ı biliyor” dedi.


Taşçı katılımcıların sorularını cevaplayarak, kitaplarını imzaladı.

Editör: TE Bilişim