Yeni Mesaj Gazetesi Eskişehir İl Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu "İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panel serisi yurdumuzun dört bir köşesinde aralıksız devam ediyor. Eskişehir kent merkezinde daha önce yapılan panel şimdide Alpu İlçesi Bozan Mahallesinde yapıldı. Bozan halkının yoğun ilgi gösterdiği panele çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Oturum başkanlığını Hüseyin Turhan'ın  yaptığı programda, Sayın Turhan, Bozan Mahallesinde ilk defa böyle bir panel düzenlendiğini ifade ederek kış mevsiminin şartlarına rağmen  programa iştirak eden, Ehl-i Beyt’e gönül veren izleyicilere teşekkür edip, "Unutulan Ehl-i Beyt dünyası ile milletimizi yeniden barıştıran yazdığı eserlerle, Ehli Beyt pınarından kana kana içmemize vesile olan Prof.Dr.Haydar Baş Beye teşekkür etti.

Panelde selamlama konuşmaları yapan Eskişehir Anadolu Üniv.akademisyenlerinden İktisatçı-Doc.Dr.Rıdvan Kozak Milli Ekonomi Modelinin öneminden bahsederek Rusya'da uygulanan bu mükemmel sistemin artık ülkemizde de uygulanma vaktinin geldiğini söyledi.

Bir dönem Bozanda Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği de yapan Hüseyin Kurtuluş paneli düzenleyenlere Bozan halkı adına teşekkür ederek Prof.Dr.Haydar Baş Beyi yakından takip ettiğini, ve Rusya Parlamentosundaki o tarihi konuşmayı çok beğendiğini söyledi.

Panelin ilk konuşmasını Gazeteci-Yazar Av. Fahri Gürgenburan yaptı. Milli Ekonomi Modeli (MEM)’nin sahibinin Müslüman Türk olan Prof. Dr. Haydar Baş Bey olduğunu oysa diğer ekonomilerin birçok papazlara ait olduğunu anlattı. MEM’in diğer ekonomilerle temel farklarını izah ettikten sonra bu tezin Rusya'dan Brezilya'ya kadar 250’ye yakın ülkede değişik maddeleriyle uygulandığını söyledi.Ülkemizde Türküm diyemeyenlerin olduğu bir dönemde kendisinin de şahit olduğu 27 Şubat 2013 tarihli Rusya'nın Duma Meclisinde milletvekillerine  "Ne Mutlu Türküm Diyene" dedirten bir liderin arkasından gittiklerini sözlerine ekledi.

Araştırmacı-Yazar Mehmet GARAÇOĞLU, Birlik- Beraberliğin ve de kurtuluşun Ehl-i Beyt’te olduğunu söyledi. Bunun böyle olduğunu kendi söylüyor diye değil de Allah ve Resulü böyle istediği için olduğunu ayet ve hadislerle izah etti. Mezhep imamlarının tamamının Ehl-i Beyt’le beraber olduğunu İmam Şafi'nin Şura suresi 23. ayeti mucibince bunun farz olduğunu söylediğini belirtti. Bütün tasavvufi yolların İmam Ali ve Ehl-i Beyt'ten beslendiğinden bahsetti.

Panelin son konuşmasını  ise Araştırmacı-Yazar Bilal Karamus yaptı.Ülkemiz üzerinde oynana iç ve dış oyunları somut verilerle anlatan Bilal Karamus, Devletin,Vatanın ve Milletin ayrılmaz bir bütün olduğunun altını çizerek Bozanlı vatandaşların her türlü tehlikelere karşı uyanık olmasın istedi.Yıllardır haclı dünyasından geri alınamayan tek toprağın anadolu coğrafyası olduğunu belirten Karamus,bütün gelişmeler batı ve haçlı dünyanın temel düşüncesinin bu olduğunu söyledi.Bizi biz yapan temel değerlerimizin zaman içerisinde itibarsızlaştırıldığını,bunların başında bayrak gelir,sancak gelir,ordu gelir,sanat gelir,edebiyat gelir,andımız gelir,türkülerimiz gelir diyerek millet olarak bu değerlere geçmişten beri sahip çıkan Prof.Dr.Haydar Baş Beyin yanında olmalıyız ona destek olmalıyız dedi.

Her nehirin (Sakarya,Kızılırmak,Fırat,Dicle,) kendi ismiyle denizlere ve okyanuslara ulaştığını ancak buraya ulaşınca artık kendi ismiyle anılmadığını, katıldığı o denizin ve ummanın ismini aldığını söyleyen Bilal Karamus,Bunun gibi Türk Milletinin de bu şekilde oluştuğunu söyledi. Lazı,Türkü, Kürdü,Çerkezi,Tatarı,Boşnağı hepsi sonuçta umman ve deniz gibi olan Türk Milletini meydana getirdiğini izah etti. 

Editör: TE Bilişim