Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Köksal'ın açıklaması şöyle; "Değerli Sağlık Çalışanları Sendikamızın Kıymetli Üyeleri;

Bilindiği üzere 10 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Genel Merkezimizin vermiş olduğu yetki doğrultusunda Şubemiz seçim sürecine girmiş bulunmaktaydı. Bu dönemde Genel Merkezimiz Osmangazi Üniversite çalışanlarının talepleri doğrultusunda Osmangazi Üniversitesini bölmüş ve Eskişehir Üniversite Şubesi olarak ikinci Şubeyi şehrimize kazandırdı.

Bu doğrultuda 14 Mayıs tarihi itibariyle delegelik başvuruları başlamış 16'sında son bulmuş ve 260 civarı delege başvurmuş ve 23 Mayıs tarihi itibariyle delege seçimleri başlamış ve 31 Mayıs itibariyle delege seçimleri son bulmuştur.

Bildiğiniz üzere seçim sürecinde adayım diye çıkan malum bayan aday delege belirleme sürecini sabote etmiş ve akabinde seçimden çekildiğini boykot ettiğini sabahına seçimden çekilmediğini açıklamıştır.

Yönetim kurulumuz böyle bir süreçte hiçbir haksızlığa hukuksuzluğa mahal vermeyecek şekilde seçim sürecini sükûnet ile götürmeye gayret göstermiş isek de malum aday ve birkaç destekçisi bu süreci adlı makamlara taşımıştır.

Bugün itibariyle kararını veren Ankara 2. İş Mahkemesi Delege seçimlerimizi Eskişehir Üniversite Şubemizin kurulmasından dolayı iptal edilmiştir.

8 Mart Dünya kadınlar günü adayım diye çıkan malum aday ilk vaadi olarak üniversite şubesi kurulmasını söylemiştir. Bizde bu konu hakkında üyelerimizden gelen dilekçeleri Genel Merkezimize gönderdik ve Genel Merkezimizde Üniversite Şubesini bölmüştür.

Şimdi malum aday vaat ettiği konuyu bizler yönetim kurulu olarak gerçekleştiriyor akabinde malum aday dava açıyor ve seçimler iptal ediliyor. Takdiri siz kıymetli üyelerimize bırakıyoruz.

Hukuka olan saygımız sonsuz olup, Yüce Mahkemenin vermiş olduğu bu kararı saygı ile karşılıyoruz.

Biz Sağlık Sen Eskişehir Şube yönetimi olarak Adaletin ve hakkaniyetin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Genel merkezimizin belirleyeceği yeni bir tarihte delege seçimlerimizi tekrarlayarak gücümüzü içimizdeki muhalefetlerimize bir kez daha göstereceğiz.

Bu süreçte bizleri destekleyip delege belirleme sürecinde bizleri destekleyen tüm teşkilâtımıza teşekkür ederiz.

Buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki ilk seçimi eze eze kazandık yine kazanacağız. Bizlere güvenip bizlere yol arkadaşlığı yapan teşkilatımıza teşekkür eder, daha kapsamlı açıklamayı sosyal medya hesabınızdan bugün saat 17.00 canlı yayında açıklayacağımızı;

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Editör: TE Bilişim