CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ülkenin içinden geçtiği zorlu süreçte her geçen gün her an, Mutafa Kemal Atatürk'e olan inanç, özlem ve sevginin daha da arttığına dikkat çeken Çakırözer'in mesajı şöyle:

“Bugün, dehası ve siyasi liderlik yeteneği dünya çapında hayranlık uyandırmış, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü.

Atatürk'ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçte her geçen gün O'nun büyük dehası ile kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

Atatürk bize öncelikle ümit etmeyi, hiç yılmamayı ve çok çalışmayı öğretti. İnandığımız ve çok çalıştığımız zaman hiçbir engelin bizi bağımsızlık ve özgürlüğümüzden alıkoyamayacağını gerçekleştirdiği devrimler ve yaşamıyla gösterdi. Bizim ona olan inancımızı ve sevgimizi gösterebileceğimiz en iyi yol, bize emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, çağdaş, demokratik ve laik ilkelerden ödün vermeden, sonsuza kadar yaşatmak ve dünyanın ileri gelen ülkelerinden biri yapmak olacaktır.

Bu duygularla; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha özlem ve saygıyla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim