Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Hasan Atak “Adana İncirlik Üssünde işçi kıyımını kabul etmiyoruz!” dedi.

20 Ocak 2020 Pazartesi günü itibarıyla ABD'li işveren şirketi VECTRUS, İncirlik Hava Üssü'nde çalışan sendikalı 32'si kadın, 392'si ise erkek çalışan olmak üzere toplam 424 kişinin iş akdini fesih edeceğini Adana İlinde bulunan sendika şubesine tebliğ ettiğini aktaran Atak, “ Alınan bu kararın çalışanlarımız adına büyük mağduriyet yaratacağı çalışanlarımız ve aileleri açısından yıkıcı sonuçları olacağı ortadadır” dedi.

TOPLU İŞÇİ KIYIMIDIR

ABD'li işveren şirketi VECTRUS’un atmış olduğu bu adımın sadece sıradan bir işten çıkartma olarak algılanmamasu gerektiğini belirten Başkan Hasan Atak, “Bu, son dönemlerde yaşanan Amerika Birleşik Devletleri ile ülkemiz arasındaki gerilimin bir parçası aynı zamanda hem Türkiye hem de uluslararası işçi sınıfına yönelik saldırının ve tehdidin bir parçasıdır” diye konuştu.  Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Atak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüm dünyada stratejik ortağı olarak bilinen Katar ile birlikte Sakarya Tank Palet Fabrikası’nda oynanan senaryonun bir başkası Adana İncirlik’te oynanmaktadır. Yapılan bu işten çıkartmalar içerisinde bulunduğumuz ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda etik olmamasının yanı sıra kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Toplam çalışanın 890 olduğu bir yerde 424 kişinin iş akdinin feshedilmesi, toplu bir işçi kıyımıdır. Türk Harb İş Sendikası Eskişehir Şubesi tüm kurulları ve üyeleri ile yaşanan bu süreçte Adana İncirlik üssünde çalışan üyelerimiz ile birlikte olacaktır. Tüm yasal haklarımızı Genel Merkezimizle birlikte hukuk çerçevesinde kullanacağımızı kamuoyunu yaşanan bu duruma sessiz kalmadan sürecin takipçisi olmaya ve desteğe davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim