23- 26 Eylül 2014 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen İnnotrans 2014 Ulaşım Teknolojileri ve Ticaret Fuarı’nda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları standının açılışı gerçekleştirildi. 
Standın açılışına TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Eskişehir Valisi, Eskişehir 2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna ve Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen katıldı. 
Stantta Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Türkiye’nin Demiryolu tarihinin anlatıldığı “Eskişehir Demiryolu Kültürü Projesi” adı altında düzenlenen serginin de açılışı gerçekleştirildi.
Sergi ile ilgili olarak Anadolu Ajansı ve TRT Haber’in konuğu olan Vali Tuna daha sonra Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği (BURULAŞ)’ın standını ziyaret etti.
Sergi ile birlikte Eskişehir’in ve Türkiye’nin demiryolu tarihini anlatan ve bugün hızlı trenlerle devam eden bir kültür ve medeniyet misyonunun belgeseli gösterimi de 26 Eylül’e kadar  İnnotrans 2014 Ulaşım Teknolojileri ve Ticaret Fuarı’nda TCDD standında devam edecek.

Editör: TE Bilişim